ØRSKOGFJELLET:  Svært vanskelige kjøreforhold skapte kaos på E136 over Ørskogfjellet på Sunnmøre i dag.  Sju personer ble skadd i denne ulykken. Av dem er tilstanden alvorlig for tre. Foto:  Reidar Opsal - Bygdebladet
ØRSKOGFJELLET: Svært vanskelige kjøreforhold skapte kaos på E136 over Ørskogfjellet på Sunnmøre i dag. Sju personer ble skadd i denne ulykken. Av dem er tilstanden alvorlig for tre. Foto: Reidar Opsal - BygdebladetVis mer

13 skadd i tre ulykker

Såpeglatt på Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Tre ulykker skjedde omtrent samtidig på samme strekke etter at det kom en skikkelig kraftig snøbyge som tydeligvis kom overraskende på folk, bekrefter operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt Magne Tjønnøy overfor Dagbladet.

Tilsammen 13 personer er blitt skadd. Av disse er tilstanden alvorlig for tre personer.

To av ulykkene har skjedd på Ørskogfjellet, den tredje på Digernesskiftet. Alle ulykkene har vært på E 136, sier operasjonslederen.

- Store problemer
Den første ulykken ble meldt inn klokka 12.52.

- Ulykken skjedde på Ørskogfjellet, øst for Sjøholdt sentrum. Totalt var tre biler involvert. Tre personer ble skadd. Alle ble tatt hånd om av lege og ambulanse, men i ettertid viser det seg at de tre har lettere og moderate skader, sier Tjønnøy.

Neste ulykke ble meldt cirka 13.10. To biler hadde kollidert på Ørskogfjellet.

- Da begynte vi å få store problemer. På vei til ulykkesstedet var det en flere kjøretøy som hadde kjørt av veien, eller som sto fast og stengte veibanen. Blant annet skapte to vogntog og flere biler med campingvogner problemer. Bilene lå nærmest strødd, sier operasjonslederen.

Utrykningskjøretøyene måtte hele tiden stoppe for å undersøke alvorlighetsgraden av ulykkene.

- De hadde i tillegg store problemer med å komme fram. Derfor gikk vi til det uvanlige skritt å stenge vegen fra Ålesund til Ørskogsfjellet manuelt, rett og slett for å komme fram med utrykningskjøretøyene, sier han til Dagbladet.

Tre alvorlig skadd
Denne ulykken var også den mest alvorlige.

- Det var tilsammen sju personer i de to bilene. Alle var skadd. Av disse tre alvorlig, opplyser Tjønnøy.

I tillegg har det skjedd en ulykke ved Digernesskiftet. Her skal tre personer være skadd, og én fraktet til sykehuset i Ålesund, ifølge NRK.

Veien er nå åpnet igjen, men politiet anmoder publikum om å være forsiktig.

- Det er fortsatt veldig vanskelige kjøreforhold. Ifølge vegmeldingssentralen så er det også meldt at det vil bli flere kraftige byger. Vi vil derfor oppfordre folk til å vurdere om det er nødvendig å kjøre bil i dag, og til å la bilen stå om det ikke er absolutt nødvendig, sier operasjonsleder Tjønnøy.