13 skogbranner - 90 dager i fengsel

Fyllekjøring, hasjrøyking, svindel og knivtrusler inkludert i straff fra Kristiansand tingrett.

 SKOGBRANNSOMMER:  Store skogområder på Sørlandet var herjet av skogbranner i fjor sommer. Her et brannhelikopter i slokningsarbeid over Froland i juni i fjor. 19-åringen, som er dømt for 13 branner i Birkenes, har ikke noe med denne brannen å gjøre. Foto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.
SKOGBRANNSOMMER: Store skogområder på Sørlandet var herjet av skogbranner i fjor sommer. Her et brannhelikopter i slokningsarbeid over Froland i juni i fjor. 19-åringen, som er dømt for 13 branner i Birkenes, har ikke noe med denne brannen å gjøre. Foto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Den 19 år gamle mannen ble mistenkt som brannstifter fordi han alltid dukket opp for å være med å slokke skogbrannene på Sørlandet i fjor sommer.

Nå er han dømt i Kristiansand tingrett for å ha satt på 13 skogbranner og flere andre straffbare forhold.
Samlet straff:  90 dagers ubetinget fengsel.

- Alltid likt brenner

Mannen har forklart til politiet at han alltid hadde likt branner og at det var spennende å sette fyr og være med på slokkingsarbeid, skriver Fædrelandvennens nettutgave.

De 13 brannene den da 18 år gamle mannen fra Vennesla er dømt for, var alle ved Oggevatn i Birkenes mellom 19. april  og 5. juni i fjor.

Tenåringen kom i søkelyset etter at innbyggerne organiserte et borgervern og registrerte at han var en gjenganger på det snevre området brannene startet.

Promille, trusler og svindel
Til tross for at tingretten konkluderer med at flere av de andre punktene han er dømt for, er straffskjerpende, ble dommen satt til 90 dagers fengsel - etter aktors påstand.

Han er også dømt for å ha kjørt bil med 1,38 i promille, for å ha røykt hasj, truet ekskjæresten med kniv og svindlet til seg 7 000 og drøyt 10 000 kroner fra stjålne kredittkort.

19-åringen må også betale tilbake svindelbeløpene fra de stjålne bankkortene og i alt 363 000 kroner i erstatning til brannvesenet i Setesdal og Birkenes.