- 13 soldater drept i eksplosjon i Tyrkia

Bussen skulle frakte soldater hjem for helgen.

EKSPLOSJON: 13 soldater er så langt drept og 48 såret i en eksplosjon i byen Kayseri i den sentrale delen av Tyrkia, opplyser hæren. Video: Facebook/Şehr-i Kayseri via Storyful MTB Scanpix og IHA via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 soldater er drept og 48 såret i en eksplosjon i byen Kayseri i den sentrale delen av Tyrkia, opplyser hæren.

Trolig skyldtes eksplosjonen en bilbombe som ble utløst da en bil passerte bussens venstre side rundt klokken 8.45 lørdag morgen, opplyser nyhetsbyrået Dogan og lokale myndigheter.

Bussen sto parkert utenfor Erciyes-universitetet og fraktet soldater som hadde helgefri, får Al Jazeera opplyst.

Fjernsynsbilder fra stedet viser en utbrent buss og røyk som stiger til værs. Det er uklart om også sivile ble rammet av eksplosjonen.

Kayseri er en industriby sentralt i landet, om lag 300 kilometer sørøst for hovedstaden Ankara, og regnes for å være et rolig område.

- Terror

Kayseri-provinsens guvernør Suleyman Kami kaller lørdagens eksplosjon et terrorangrep.

Han kan ikke bekrefte tallene på drepte og sårede som hæren har oppgitt i en uttalelse, viderebrakt av CNN Turk, men forteller at det er både drepte og sårede, og at de sårede er sendt til sykehus for behandling.

President Recep Tayyip Erdogan er blitt orientert om angrepet av forsvarssjef Hulusi Akar, og innenriksminister Suleyman Soylu var lørdag morgen på vei til Kayseri, melder nyhetsbyrået Anadolu.

Istanbul-angrep

- Angrepet i Kayseri er beklageligvis lignende det som skjedde forrige helg i Istanbul, sier visestatsminister Veysi Kaynak.

Forrige helg ble 44 personer, blant dem 36 politifolk, drept i et angrep utenfor et fotballstadion i Istanbul.

Kurdistans frihetsfalker (TAK), en utbrytergruppe fra den kurdiske PKK-geriljaen, påtok seg ansvaret for forrige helgs angrep.

IS og kurdere

Tyrkia har i år blitt rammet av en rekke bombeangrep. I juni ble 47 personer drept i et selvmordsangrep mot Atatürk-flyplassen i Istanbul, et angrep som myndighetene mener IS sto bak. I et annet angrep i Gaziantep sørøst i landet ble 57 mennesker drept i august. Også dette angrepet ble knyttet til en IS-mistenkt angriper.

Kurdiske opprørere har fått skylden for to angrep i hovedstaden Ankara i februar og mars.

I juli førte et kuppforsøk mot president Recep Tayyip Erdogan til at myndighetene innførte unntakstilstand som fortsatt gjelder. Unntakstilstanden har blitt brukt til å pågripe titusener av mennesker som anklages for å ha tilknytning til den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som bor i selvpålagt eksil i USA. Erdogan mener Gülen var hovedmann bak kuppforsøket, en anklage som predikanten selv har avvist.

(NTB)