ULYKKESBELASTET:  Den røde bilen kom over i venstre kjørebane rett ut av Bietunnelen på E18 ved Grimstad - en strekning der det har vært flere alvorlige ulykker. Foto: Hilde Homdal Larsen.
ULYKKESBELASTET: Den røde bilen kom over i venstre kjørebane rett ut av Bietunnelen på E18 ved Grimstad - en strekning der det har vært flere alvorlige ulykker. Foto: Hilde Homdal Larsen. Vis mer

13 til sykehus etter to store ulykker i ettermiddag

Grimstad og Askim: biler i feil kjørefelt utløste storulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

|||
(Dagbladet): Dramatisk ettermiddag i trafikken i sør og øst: i alt 13 personer er fraktet til sykehus etter to store ulykker ved Grimstad og ved Askim.

Begge steder var det bil i feil kjørefelt som forsårsaket alvorlige situasjoner i tettpakket trafikk like etter klokka 16. 

Tidligere i dag ble en person skadd da en tunnelvegg raste ut i Bamble, en times vei lenger nordøst på E18.

Og i Førde måtte to til sykehus da en MC kjørte ut i ettermiddag

Både E 18 ved Grimstad og riksvei 115 ved Askim var fortsatt stengt for trafikk ved 17.30-tida.

- En mann og en kvinne i 20-årene er begget fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål med helikopter, og de fire andre personene som var involvert i ulykken er fraktet til sykehuset i Fredrikstad. Vi kjenner ikke til tilstanden for de skadde, opplyser operasjonsleder Ann Elisabeth Svanberg i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Ut i sving Klokka 16.10 fikk politiet melding om en firehjulstrekker med tilhenger som skar over i venstre kjørefelt på Vammaveien nær søppelanlegget et par kilometer utenfor Askim.

Den første møtende bilen, som prøvde å komme unna frontkollisjon, havnet på taket før firehjulstrekkeren traff bil nummer to.  Det er mannen og kvinnen i bilen som havnet på taket som er fraktet til Ullevål.

Ulykkesvei Ulykken ved Grimstad skjedde ved 16.30-tida på en av de belastede ulykkesstrekningene på E18 i sør

Tre biler var innblandet i ulykken ved Grimstad - som i Askim.   Også i Grimstad var det en bil som kom over i venstre felt, traff første møtende bil i siden og frontkolliderte med neste.

Tre barn og fire voksne er sendt til sykehus etter ulykken ved Bietunnelen vest for Grimstad, melder Fædrelandsvennens nettutgave.

Tunnelvegg raste ut Ved 12-tiden i dag ble én person alvorlig skadd, da deler av veggen i Bambletunnelen raste ut og traff en semitrailer.

Tre biler, en semitrailer, en lastebil og en personbil som kjørte etter hverandre i tunnelen, ble involvert i den alvorlige ulykken.

Politiet varslet tidlig at omfanget var så stort at tunnelen trolig ville bli stengt «en god stund framover». Det betyr i første omgang  at Bambletunnelen tidligst blir åpnet fredag ettermiddag - da med redusert maksfart til 50 km/t. Det er skiltet omkjøring over Breviksbrua. Kjøretøy som er over 4,1 meter høye må kjøre rundt Frierfjorden. Informasjon om omkjøringen ligger på Vegvesenets nettside. Kjøholttunnelen på E18 er også stengt for trafikk etter ulykken. Også denne tunnelen vil åpne tidligst fredag kveld. Tunnelen ligger nord for Bambletunnelen og Grenlandsbroen over Brevikstrømmen. Om det viser seg at fjellveggen bak betongelementene er skadd, kan åpningen bli forsinket, melder NTB.

MC ut på glatt vei Ved 14-tida i dag ble to personer skadd da en motorsykkel skled i en sving på E39 ved Reset i Førde.

Ifølge Firda var det glatt i veibanen, og det ble satt opp et varselskilt etter ulykken.

3,2 i promille En hjullasterfører i 60-årene blåste til en promille på over 3 på alkometeret på en arbeidsplass i Øvre Eiker i Buskerud i dag.

Politiet ble varslet om saken ved 13-tida.

Mannen var på jobb da han i beruset tilstand, ifølge vitner, kjørte meget merkverdig. En person på stedet slo straks alarm til politiet.

— Vi så ham ikke kjøre selv, men vi har et vitne som har sett hendelsen. Mannen blåste til 3,2 i promille på alkometeret, og førerkortet hans ble beslaglagt på stedet, sier operasjonsleder Sven Røsaker i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Spisser innsatsen Tidligere i dag viste UP-sjef Runar Karlsen og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fram nye skilt som skal er rettet mot bilførere som ønsker å opptre ansvarlig, men som likevel bryter fartsgrensen.

— Vi har stødige bevis for at det er en sammenheng mellom fart og ulykker, sier Runar Karlsen til NTB.

— Vi spisser innsatsen mot de aller farligste. Våre fremste innsatsområder er fart, rus og bruk av bilbelte, sier han.

De nye skiltene skal ifølge NTB plasseres ut på fylkesvei 283 i Buskerud (mellom Drammen og Hokksund), riksvei 70 i Møre og Romsdal (mellom Sunndalsøra og Oppdal), riksvei 3 i Hedmark (ikke så langt fra Tynset) og E8 i Troms (mot grensen til Finland).

De skal stå oppe i en testperiode.

 LANSERT I DAG:  UP-sjef Runar Karlsen foran et av prøveskiltene som skal monterest på ulike steder i Norge i forbindelse med fartskampanjen til Statens Vegvesen som nå er inne i sitt andre år. Foto: Berit Roald / Scanpix
LANSERT I DAG: UP-sjef Runar Karlsen foran et av prøveskiltene som skal monterest på ulike steder i Norge i forbindelse med fartskampanjen til Statens Vegvesen som nå er inne i sitt andre år. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer