Flommen i Pakistan beveger seg sørover. Vannmassene har ødelagt 5 millioner mål med avlinger i Punjab og truer nå også Sindh-provinsen. Foto: SCANPIX/EPA/MK CHAUDHRY
Flommen i Pakistan beveger seg sørover. Vannmassene har ødelagt 5 millioner mål med avlinger i Punjab og truer nå også Sindh-provinsen. Foto: SCANPIX/EPA/MK CHAUDHRYVis mer

130 000 evakuert på grunn av flom

Naturkatastrofen i Pakistan rammer nå også den viktige jordbruksprovinsen Punjab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Flommen i Pakistan rammer nå også den viktige jordbruksprovinsen Punjab. Over 130.000 mennesker i regionen er evakuert, opplyser myndighetene.

Det er områdene nordvest i Pakistan som er hardest rammet av oversvømmelsene. Men vannmassene har også ført til store problemer i Punjab, hvor mange norskpakistanere har sine røtter.

Minst 16 mennesker er omkommet, og over 25 000 hus er ødelagt, ifølge de regionale myndighetene. 5 millioner mål med avlinger er borte i provinsens viktigste jordbruksområder.

- Det var kunngjøringer i moskeene, og folk fra hæren fortale oss om flommen som ville komme. Men vi trodde de bare skremte oss, sier Nazir Sahoo mens han kjemper mot gråten.

Han har søkt tilflukt på taket av det delvis oversvømte huset sitt i Daira Din Panah.

Både i Punjab og Sindh-provinsen lenger sør skal det ha kommet rundt 100 millimeter nedbør de siste dagene, noe som er uvanlig mye.

Også i Sindh forbereder myndighetene seg på at vannet vil stige. Rundt 350 000 mennesker er allerede evakuert fra lavtliggende områder langs elva Indus.

I hele landet er over 1 500 mennesker så langt bekreftet omkommet som følge av flommen, som skyldes kraftig monsunregn. Oversvømmelsene er de verste i Pakistan på 80 år.

(NTB)