Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

130 000 UFO-dokumenter tilgjengelig på nettet: - Jeg er overbevist om at noe stort foregår

Samlet på ett sted.

SAMLET: De deklassifiserte UFO-dokumentene fra det amerikanske luftforsvaret har lenge vært tilgjengelig på mikrofilm i nasjonalarkivet, men nå har en UFO-entusiast tatt seg bryet med å samle det nesten 130 000 sidene på ett sted. Foto: AP Photo/FBI/NTB Scanpix
SAMLET: De deklassifiserte UFO-dokumentene fra det amerikanske luftforsvaret har lenge vært tilgjengelig på mikrofilm i nasjonalarkivet, men nå har en UFO-entusiast tatt seg bryet med å samle det nesten 130 000 sidene på ett sted. Foto: AP Photo/FBI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De deklassifiserte UFO-dokumentene fra det amerikanske luftforsvaret har lenge vært tilgjengelig på mikrofilm i nasjonalarkivet, men nå har en UFO-entusiast tatt seg bryet med å samle det nesten 130 000 sidene på ett sted.

- Jeg er veldig interessert i historie. Jeg synes dette skal være tilgjengelig for alle. Hemmeligheter er ikke noen uting. Jeg synes alle skal vite om dette, og det burde stå i historiebøkene våre, sier John Greenewald til CNN.

Et puslespill Greenewald forteller at hans database, Project Blue Book Collection, er den første som har samlet samtlige klassifiserte dokumenter fra Blue Book-prosjektet som gikk fra 1946 til 1969 på Wright-Patterson-basen i Ohio.

Selv sier at det er nysgjerrigheten som driver ham, ikke at han selv har opplevd noen liknende fenomener.

Etter å ha lest igjennom en anseelig mengde av dokumentene, er han overbevist om at det fortsatt er mye som mangler.

- Alt er egentlig som et puslespill. Akkurat når du tror at du har alle bitene finner du ut at det hele er en del av et mye større bilde, sier han.

Skeptisk Project Blue Book ble avsluttet i 1969, og i 1985 het det i en uttalelse at «ingen av UFOene som ble observert, rapportert eller etterforsket indikerte noen form for trussel mot nasjonens sikkerhet». Ei heller skal de ha fått indikasjoner på at episodene «representerte teknologi som er ukjent for oss».

Det ble også sagt at myndighetene ikke så det som nødvendig med ytterligere etterforskning.

Til dette stiller Greenwald seg skeptisk - i alle fall etter at han har sett hvor mye av de frigitte dokumentene som er sensurert.

- Det viktigste jeg kan ta med meg fra dette er at jeg ikke tror på det myndighetene sier. Jeg er overbevist om at det er noe stort som foregår. Hvor stort det er tror jeg ingen får vite på en stund fordi myndighetene fortsatt lager reglene og er dommeren, sier han.