130 drept i Syria tre dager før våpenhvile

- Lik blir stablet og kjørt bort.

MOT:  En gutt viser v-tegnet i en demonstrasjon langfredag mot Syrias president Bashar Al-Assad i Kafranbel, nær byen Idlib der mange av drapene på sivile skal ha skjedd. FOTO: Raad Al Fares/Shaam News Network/REUTERS/NTB SCANPIX.
MOT: En gutt viser v-tegnet i en demonstrasjon langfredag mot Syrias president Bashar Al-Assad i Kafranbel, nær byen Idlib der mange av drapene på sivile skal ha skjedd. FOTO: Raad Al Fares/Shaam News Network/REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten 130 mennesker skal ha blitt drept i Syria i løpet av lørdagen, tre dager før en våpenhvile etter planen skal tre i kraft. 86 av de drepte var sivile, ifølge Syrian Observatory for Human Rights, en eksilorganisasjon med base i London. Det blodigste angrepene fant sted i byen Latamna i provinsen Hama, sentralt i landet.

Der skal minst 40 sivile ha blitt drept i bombardement og skyting. Regjeringsstyrker skal natt til lørdag ha innledet en offensiv mot byen, der det også er meldt om sammenstøt mellom opprørere og regjeringsstyrker. Stabler med lik Videoklipp på nettet viser hvordan fortvilte innbyggere ser at lik blir stablet i biler og kjørt vekk. Blant dem som blir begravd, er et dødt lite barn. Også i Homs, Idlib og storbyen Aleppo ble det meldt om angrep mot sivile lørdag. En person skal dessuten ha blitt drept da en buss med sjiamuslimske pilegrimer på vei fra Syria til Irak ble truffet av en rakett ved byen Qusayr etter å ha havnet i kryssild. Over 10 000 døde Antall døde i det over ett år lange opprøret er nå oppe i over 10.000, ifølge observatører. Videoklipp på nettet viser hvordan fortvilte innbyggere følger med når likene blir stablet i biler og kjørt vekk, samt sterke følelsesutbrudd når et dødt lite barn blir begravet sammen med flere voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer