130 Secret service-agenter i isolasjon

Mange skal ha blitt smittet etter å ha vært på tur med president Donald Trump.

SMITTET: 130 agenter fra Secret service skal ha blitt coronasmittet eller satt i karantene fordi de har vært nærkontakter med noen som er coronasmittede. Reportere: Marte Nyløkken Helseth og Vegard Kvaale / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 130 agenter fra Secret service skal ha blitt coronasmittet eller satt i karantene fordi de har vært nærkontakter med noen som er coronasmittede.

Det skjer etter at de har vært med Donald Trump på reise gjennom valgkampen. Det skriver Washington Post.

Ti prosent av kjernen

Secret service er livvaktene som beskytter presidenten. 130 personer utgjør rundt ti prosent av kjernen av staben som beskytter Trump. Dette kan derfor få konsekvenser for hans sikkerhet.

Det var blant annet Secret service som kjørte bilen med presidenten på en runde utenfor sykehuset da han var innlagt med coronasmitte. Det er uklart om disse agentene ble smittet.

I løpet av valgkampen har en rekke i staben rundt Trump også blitt coronasmittet. Blant dem er stabssjef Mark Meadows og pressetalsperson Kayleigh McEnany.

Superspreder-arrangementer

Donald Trump avholdt også en lang rekke valgkampmøter i løpet av ukene før valget. Mange tusen var til stede. De færreste hadde på seg munnbind.

Flere har tidligere omtalt Donald Trump som en av personene i USA som har bidratt mest til å spre viruset, ved å samle så mange mennesker. Det sier Dagbladets USA-korrespondent.

Flere arrangementer i Trump-regi har høstet kritikk for manglende smittevern. Blant dem er Trumps egen valgvake på valgnatta 3. november, og den mye omtalte seremonien i Rosehagen. Disse har blant annet blitt omtalt som superspreder-arrangementer, etter at en rekke personer ble coronasmittet etter å ha vært til stede.

Om valgvaken sa smittevernprofessor Jörn Klein til Dagbladet at han mente det «helt klart» kunne kalles et potensielt superspreder-arrangement.

- Det vil si en samling mennesker der noen få smittede kan smitte mange andre mennesker. Folk sitter tett på hverandre og her er både dråpe- og luftsmitte veldig sansynlig, sa Klein.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer