Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

130 skiturister måtte tilbringe julaften «i lufta» over Alpene

Over 100 skiløpere måtte reddes ned av hjelpearbeidere julaften.

UVÆR: Over 100 skiturister ble sittende fast i en rekke gondoler, da et kraftig uvær førte til full stans i heisanlegget i Cervinia. Bildet er fra 2012. Foto: Jim Harding / AGE / NTB Scanpix
UVÆR: Over 100 skiturister ble sittende fast i en rekke gondoler, da et kraftig uvær førte til full stans i heisanlegget i Cervinia. Bildet er fra 2012. Foto: Jim Harding / AGE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 130 skiturister måtte tilbringe mesteparten av julaften innesperret i gondoler i Alpene.

Heisanlegget i Cervinia i Aosta-dalen i Italia klarte ikke å hanskes med vinden, som med en styrke på 150 km/t sørget for at alle gondolene måtte stoppes.

- Jeg har aldri sett noe liknende i løpet av alle åra jeg har kommet til Cervinia, sier skiturist Edilio Colaotto til nyhetsbyrået Ansa.

Ifølge Aftonbladet skal det ha vært minst seks svenske personer blant skituristene som fikk oppleve en høytsvevende julaften. Skianlegget, som ligger på mellom 2550 og 2800 meters høyde, er et av Europas høyestliggende.

Den kraftige vinden førte til at skituristene ble sittende fast i timesvis oppe i fjellheimen. Heisanlegget stoppet ved halv to-tiden på ettermiddagen julaften, og mange hjelpearbeidere ble kalt ut for å få dem i sikkerhet, skriver NTB.

- Jeg er svært glad for å kunne si at alle dem som satt fast i fjellet er hentet ned og brakt i sikkerhet, sa Adriano Favre, sjefen for hjelpemannskapene like før midnatt julaften. Da hadde redningsstyrken hans jobbet kontinuerlig i mange timer for å hente ned alle skiløperne.

- Vinden var heldigvis ikke så veldig kald. Derfor var det ingen som pådro seg frostskader etter den lange ventetiden oppe i fjellet, fortalte han etter at det hele var over. Han la til at situasjonen var under god kontroll.

De sterke vindkastene gikk utover infrastrukturen i fjellet. Heisanlegget tålte rett og slett ikke uværet. Favre som ledet aksjonen, sa også at det var 150 redningsmenn og kvinner i aksjon for å få ned skiløperne som satt fast i vinden.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!