#metoo

1300 svenske kvinnelige politikere i #metoo-opprop

1.300 svenske kvinnelige politikere har samlet seg bak et opprop mot seksuell trakassering og overgrep. 

SAMLET: 1300 svenske kvinnelige politikere har samlet seg bak et opprop mot seksuell trakassering og overgrep. Her fra den svenske riksdagen. Foto: Fredrik Persson / NTB Scanpix
SAMLET: 1300 svenske kvinnelige politikere har samlet seg bak et opprop mot seksuell trakassering og overgrep. Her fra den svenske riksdagen. Foto: Fredrik Persson / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppropet er publisert i avisen Svenska Dagbladet. Blant kvinnene som har undertegnet, er parlamentarikere, ministre, EU-parlamentarikere og topper i ungdomspartiene, og det handler om alt fra sjikanerende berøringer, uønsket kyssing til anklager om voldtekt.

Og de som anklages for å ha begått trakassering og overgrep, er alt fra den øverste politiske elite og ned til lokalpolitikere.

Oppropet startet som en gruppe på Facebook, der kvinner skrev om hva de hadde opplevd under overskriften «I maktens korridorer». Ved starten hadde gruppen om lag 200 medlemmer, nå har den over 5.000, ifølge SvD.

Kvinnene som deltar i oppropet, kommer fra de fleste politiske partier, både på venstresiden og høyresiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer