13.000 palestinere såret siden september

JERUSALEM: Nærmere 13.000 palestinere er såret siden september, 2.500 av dem etter å ha blitt truffet av skarp ammunisjon, viser statistikk fra hjelpeorganisasjonen Røde Halvmåne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 500 mennesker er drept siden det palestinske opprøret startet i de okkuperte områdene i slutten av september, om lag 80 prosent av dem palestinere. 71 av de drepte var palestinske barn, mens 2 var israelske barn.

Av de nærmere 13.000 sårede palestinerne som fikk behandling av helsepersonell på Vestbredden og i Gaza det siste halve året, var om lag 2.500 truffet av skarp ammunisjon.

Nærmere 4.700 palestinere var såret av gummikledde stålkuler, 4.000 fikk behandling etter å ha blitt utsatt for tåregass, og drøyt 1.500 ble behandlet for andre skader de var påført under angrep og sammenstøt, viser statistikken som gjengis av den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B'Tselem.

559 israelere såret i de okkuperte områdene i samme periode, hal vparten av dem etter å ha blitt truffet av steiner, mens drøyt 180 ble truffet av kuler eller splinter etter skudd, viser tall fra den israelske regjeringshæren.

NTB