Ledigheten:  Mandag kom SSB med ferske tall for AKU-ledigheten i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Ledigheten: Mandag kom SSB med ferske tall for AKU-ledigheten i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

130.000 nordmenn står uten jobb

Arbeidsledigheten i Norge holder seg flat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Det var i mars 130.000 arbeidsledige i Norge, justert for sesongvariasjoner. Dette utgjorde 4,7 prosent av arbeidsstyrken, viser Arbeidskraftundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå.

Ledigheten økte med 3.000 personer fra desember 2015 (gjennomsnitt av novemer-januar) til mars 2016 (gjennomsnitt av februar-april).

Februar-tallene er oppjustert fra 4,6 til 4,7 prosent.

Små endringer i sysselsettingen Fra desember 2015 til mars 2016 viser AKU at det sesongjusterte tallet på sysselsatte gikk ned med 10.000, en endring som er innenfor feilmarginen.

AKU har ifølge SSB bare vist små endringer i det sesongjusterte tallet på sysselsatte de siste månedene. Dette tallet har stort sett holdt seg stabilt siden årsskiftet 2014/2015. Like fullt har det sesongjusterte tallet på sysselsatte under 25 år gått ned i den samme perioden, mens tallet for de som er 25 år og over har gått omtrent tilsvarende opp.

Les mer hos SSB.

Ventet flat utvikling «AKU-ledigheten venter vi uendret fra februar til mars. Det betyr ikke at vi tror at toppen er nådd for ledigheten. Den tilsynelatende bedringa vi har sett de siste par månedene, tror vi først og fremst skyldes fall i arbeidsstyrken, altså at noen har gitt opp å søke etter ny jobb», skrev analytiker Knut Anton Mork i dagens morgenrapport fra Handelsbanken.

Handelsbanken-økonomen ventet dermed flat sysselsetting, men også flat utvikling i arbeidsstyrken, slik at ledigheten forblir uendret.