Mange fortsatt savnet

133 døde etter flom i Nord-Korea

Store oversvømmelser.

STORE ØDELEGGELSER: Flommen i grenseelva Tumen mellom Kina og Nord-Korea har skapt store ødeleggelser på koreansk side. Dette bildet er tatt 31. august da i Changchun i Jilin-provinsen på kinesisk side av grensen, og allerede da ble sandsekekr brukt for å forsøke å demme opp for flommen, som har økt kraftig siden da. Foto: Xu Dongxu, Xinhua/NTB Scanpix.
STORE ØDELEGGELSER: Flommen i grenseelva Tumen mellom Kina og Nord-Korea har skapt store ødeleggelser på koreansk side. Dette bildet er tatt 31. august da i Changchun i Jilin-provinsen på kinesisk side av grensen, og allerede da ble sandsekekr brukt for å forsøke å demme opp for flommen, som har økt kraftig siden da. Foto: Xu Dongxu, Xinhua/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 133 mennesker har mistet livet i flom og oversvømmelser i Nord-Korea. 395 personer er savnet, opplyser FN.

Rundt 107.000 mennesker har måttet forlate hjemmene sine i områdene langs den flomstore Tumen-elva, opplyser FNs kontor for humanitære affærer (OCHA) og viser til tall fra den nordkoreanske regjeringen. Titusener av bygninger er ødelagt av vannmassene.

Landet har den siste tiden opplevd det kraftigste regnværet på flere tiår. I tillegg til at titusenvis av hjem og offentlige bygninger har kollapset, er toglinjer, strømforsyning, fabrikker og jordbruksområder ødelagt.

Tumen-elva utgjør deler av grensen mot Russland og Kina.

Det fattige landet er spesielt sårbart for naturkatastrofer. I 2012 døde 169 personer i en kraftig storm.

Nord-Korea skapte internasjonale overskrifter tidligere i uka da de gjennomførte sin femte atomprøvesprengning. Handlingen har blitt fordømt av det internasjonale samfunnet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer