PÅ SYKEHUS: 133 personer ble sendt på sykehus fra denne stranda, Birling Gap, nær Eastbourne i England. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PÅ SYKEHUS: 133 personer ble sendt på sykehus fra denne stranda, Birling Gap, nær Eastbourne i England. Foto: Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Mystisk dis fra sjøen påførte strandgjester oppkast og svie i øynene

133 strandgjester til sykehus etter mystisk kjemisk utslipp

Strandgjester nær Eastbourne i England kastet opp og fikk svie i øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stranda Birling Gap var fullpakket av strandgjester som koste seg i varmen søndag ettermiddag. Plutselig ble området dekket av en ukjent «kjemisk dis» og folk meldte om sviende øyne og hals, pusteproblemer og oppkast, opplyser politiet i Sussex.

133 personer ble sendt til sykehus for behandling, melder BBC.

– En tåkedis kom plutselig sigende inn over oss. Det var kraftig klorlukt i lufta. Det var definitivt en uvanlig hendelse, tatt i betraktning av at det var en vakker skyfri solskinnsdag 10 minutter tidligere, sier Kyle Crickmore, som var på stranda sammen med familien.

– En vakker ettermiddag ble plutselig avbrutt av en merkelig dis som ga folk sviende øyne og som førte til at stranda og klippene ble evakuert, uttaler en annen strandgjest.

Redningsselskapet RNLI har opplyst at det «trolig dreier seg om et gassholdig utslipp» i lufta som kom inn over land og som rammet et betydelig antall personer på stranda og på klippene.

Brann- og redningsetaten i East Sussex mener det er høyst usannsynlig at det dreide seg om utslipp av klorgass, selv om strandgjester har sagt at de merket klorlukt.

Trolig har disen kommet inn fra sjøen, mener politiet, men opprinnelsen er så langt ukjent. Tidligere hendelser har vært knyttet til et industrianlegg i Frankrike.

NTB