JOBB: Svein Fanebust trakk seg av helsemessig årsaker som Coop-sjef i februar. Alf Hildrum gikk av som TV 2- sjef i januar. Foto: NTB Scanpix
JOBB: Svein Fanebust trakk seg av helsemessig årsaker som Coop-sjef i februar. Alf Hildrum gikk av som TV 2- sjef i januar. Foto: NTB ScanpixVis mer

133 toppsjefer byttet beite i årets første måneder

Det er mange årsaker til at toppledere slutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Svein Terje Fanebust (61), Alf Ivar Hildrum (66) og Klaus-Anders Nysteen (49) har minst en ting felles, skriver Finansavisen i dag. De byttet beite eller rett og slett sluttet i jobben.

I første kvartal 2015 forlot hele 133 av toppsjefene i norske selskap med en omsetning på mer enn 250 millioner kroner jobben.

Det betyr at 6,56 prosent av de største norske bedriftene har skiftet ut lederen sin i løpet av årets tre første måneder, viser til statistikk utarbeidet for avisen av Experian.

Mange skal bytte leder i år Holder trenden seg resten av året, vil over 26 prosent av lederne bli skiftet ut i 2015. Det er også en rekordnotering blant de største bedriftene. Statistikken viser et hopp i skiftene blant de største bedriftene, mens utskiftingstakten er langt lavere for de mindre bedriftene.

I alt ble det registrert 1.324 lederskifter, som er en en liten nedgang fra 1.463 i samme kvartal i fjor. Det betyr at det ifølge Finansavisen skjedde et lederskifte i 2,42 prosent av selskapene i Norge med mer enn 5 millioner kroner i omsetning.

Ulike årsaker Noen gikk av med pensjon, mens andre hadde et annet syn på bedriftens fremtid enn styret, og andre igjen har funnet nye arbeidsoppgaver i en annen bedrift.

Statistikken viser imidlertid at lederskifter var langt mer vanlig i bedrifter som nylig hadde lagt frem et negativt økonomisk resultat.

I alt 22,7 prosent av bedriftene har gått med underskudd i siste rapporteringsperiode, og 30,51 prosent av alle lederskiftene i denne perioden skjedde i nettopp disse bedriftene, skriver Finansavisen.

Flere økonominyheter - Kjøp oljeservice nå!
- Det beste er å kjøpe aksjene tilfeldig
Her registreres det flest elbiler