Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

135 millioner til kreft

Ved 22-tida lå det an til 135 millioner kroner i potten. Det kan se ut som om årets TV-aksjon slår rekorden som Frelsesarméen satte i 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er svært optimistiske. 7,5 millioner allerede før bøssebærerne har begynt sin innsamling, gir all grunn til å tro på målet om 150 millioner kroner, sier aksjonsleder Morten Norvang i TV-aksjonen 97.

- Hvis vi får inn 134 millioner kroner i kveld ligger vi likt med Frelsesarmeen som endte opp med 148 millioner kroner i 1995. I dagene etter aksjonen kom det inn 13 millioner kroner, sier Norvang.

  Den Norske Kreftforening har satt seg som mål å slå alle tidligere innsamlingsrekorder. Pengene skal gå til forskning, omsorg, informasjon og forebygging.

Engasjerer

Styreleder Stener Kvinnsland i Den Norske Kreftforening sier at det har vært en enorm oppslutning og interesse for årets tv-innsamling.

  - Det er helt tydelig at dette er en sak som engasjerer hele det norske folk, sier Kvinnsland.

  Han understreker den store betydning Den Norske Kreftforening spiller for kreftarbeidet her i landet.

  - Kreftforeningen bidrar årlig med 100 millioner kroner til kreftforskning. Dette er over ti ganger mer en de offentlige bevilgninger til dette arbeidet, sier Kvinnsland.

  Han mener Kreftforeningen er et være eller ikke være for norsk kreftforskning.

  - Uten dette bidraget ville norsk kreftforskning ligget helt nede, sier han.

  Pengene som kommer inn gjennom TV-aksjonen skal brukes over en periode på fem år.

Et viktig løft

Forrige gang TV-aksjonen gikk til kreftforskning, i 1980, kom det inn 84 millioner kroner, som var rekord den gang.

  - Disse pengene betydde et enormt løft for kreftforskningen og har gitt et langt bedre helsevesen for kreftsyke, sier generalsekretær Lilly Christensen i Den Norske Kreftforening.

(NTB)

<BR>LYKKELIGE:</B> - Styreleder Stener Kvinnsland i Den Norske Kreftforening, generalsekretær Lilly Christensen og programlederne Lottelise Folge og Fredrik Skavland jubler over godt resultat så langt.
Hele Norges coronakart