136 «oktoberbarn» har søkt på nytt

Ved utgangen av februar har UDI fått 136 asylsøknader etter Stortingets oktoberbarnvedtak i fjor høst. Så å si alle søknadene er fra afghanske menn.

RØMTE LANDET: I fjor høst fulgte Dagbladet asylsøkeren Armin på hans flukt fra Norge. Han er ett av oktoberbarna som nå befinner seg i utlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RØMTE LANDET: I fjor høst fulgte Dagbladet asylsøkeren Armin på hans flukt fra Norge. Han er ett av oktoberbarna som nå befinner seg i utlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Om lag halvparten, 61 søkere, ser ut til å oppfylle de kriteriene som Stortinget har bestemt, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).

UDI antar at det er om lag 200 personer som kan omfattes av ordningen. Fristen for å søke går ut 2. mai.

- Vi er godt i gang med å informere dem det gjelder, men det er en utfordrende jobb å nå alle. Vi arbeider kontinuerlig for å gjøre informasjonsarbeidet så optimalt som mulig, sier avdelingsdirektør Hanne Jendal.

Hun forteller at UDI allerede har startet opp prosessen med de første innkomne sakene.

«Oktoberbarna» er afghanere som kom til Norge som enslige mindreårige asylsøkere høsten 2015. De fikk midlertidig opphold inntil de ble 18 år, hvorpå de kunne bli returnert til internflukt i Afghanistan. Stortingsflertallet bestemte i november 2017, mot Frp og Høyres stemmer, at disse skal få vurdert saken på nytt og at utlendingsmyndighetene må ta hensyn til om de er sårbare, har omsorgspersoner og nettverk der de sendes.

Det er asylsøkernes alder på det opprinnelige vedtakstidspunktet som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer