Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

136 «oktoberbarn» har søkt på nytt

Ved utgangen av februar har UDI fått 136 asylsøknader etter Stortingets oktoberbarnvedtak i fjor høst. Så å si alle søknadene er fra afghanske menn.

RØMTE LANDET: I fjor høst fulgte Dagbladet asylsøkeren Armin på hans flukt fra Norge. Han er ett av oktoberbarna som nå befinner seg i utlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RØMTE LANDET: I fjor høst fulgte Dagbladet asylsøkeren Armin på hans flukt fra Norge. Han er ett av oktoberbarna som nå befinner seg i utlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag halvparten, 61 søkere, ser ut til å oppfylle de kriteriene som Stortinget har bestemt, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).

UDI antar at det er om lag 200 personer som kan omfattes av ordningen. Fristen for å søke går ut 2. mai.

- Vi er godt i gang med å informere dem det gjelder, men det er en utfordrende jobb å nå alle. Vi arbeider kontinuerlig for å gjøre informasjonsarbeidet så optimalt som mulig, sier avdelingsdirektør Hanne Jendal.

Hun forteller at UDI allerede har startet opp prosessen med de første innkomne sakene.

«Oktoberbarna» er afghanere som kom til Norge som enslige mindreårige asylsøkere høsten 2015. De fikk midlertidig opphold inntil de ble 18 år, hvorpå de kunne bli returnert til internflukt i Afghanistan. Stortingsflertallet bestemte i november 2017, mot Frp og Høyres stemmer, at disse skal få vurdert saken på nytt og at utlendingsmyndighetene må ta hensyn til om de er sårbare, har omsorgspersoner og nettverk der de sendes.

Det er asylsøkernes alder på det opprinnelige vedtakstidspunktet som gjelder.

De som kan søke på nytt, er de som fikk vedtaket mellom 1. oktober 2016 og 1. februar 2018, og har fått en tidsbegrenset oppholdstillatelse fram til 18-årsdagen. I tillegg må de i siste vedtak ha blitt henvist til internflukt i hjemlandet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling