14 000 togavganger innstilles i sommer

Lørdag startet Bane Nor omfattende vedlikeholdsarbeid i Lieråstunnelen og på Østfoldbanen. Rundt 200 000 passasjerer blir berørt av innstilte tog i sommer.

BUSS FOR VY: Under presentasjonen av nytt felles navn for NSB og Nettbuss. Det nye navnet ble VY. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BUSS FOR VY: Under presentasjonen av nytt felles navn for NSB og Nettbuss. Det nye navnet ble VY. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Totalt blir 14 000 togavganger innstilt som følge av vedlikeholdsarbeidet i sommer, viser tall fra Vy. Rundt 200 000 passasjerer blir berørt, skriver Aftenposten.

- Det er viktig at de som skal ut og reise i sommer, setter seg inn i hvordan de er påvirket og hvordan de kan reise på best mulig måte, oppfordrer kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.

Lørdag startet Bane Nor arbeid på Østfoldbanen. Arbeidet pågår fram til og med 4. august, noe som betyr innstilte togavganger. Den første uka holdes imidlertid strekningen mellom Oslo S og Ski åpen.

Vedlikeholdsarbeid i Lieråstunnelen mellom Asker og Drammen ble også satt i gang lørdag. Også dette arbeidet vil pågå til 4. august. I tillegg holdes strekningen Skøyen – Drammen stengt to uker i juli.

Bergensbanen, Sørlandsbanen og Flytoget blir også berørt av sommerarbeidene.

Scholz sier at det i snitt settes inn 500 busser daglig for å frakte togpassasjerer som blir berørt.

- Vi trenger 16 busser for å erstatte ett fullt tog i rushtiden, men vi har nok busser til å takle denne situasjonen, sier Scholz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer