DREPT: To palestinere, blant dem en 14 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen. Foto: NTB Scanpix
DREPT: To palestinere, blant dem en 14 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tenåring skutt på Gazastripen

14 år gammel gutt skutt og drept på Gazastripen

Ble skutt i hodet, øst for Jabalia.

To palestinere, blant dem en 14 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i den palestinske enklaven.

Gutten ble skutt i hodet øst for Jabalia nord på den Hamas-styrte Gazastripen fredag, ifølge departementet.

En annen palestiner, som foreløpig ikke er identifisert, ble drept i nærheten av Khan Younis sør på Gazastripen. Minst 30 andre ble skutt og såret da palestinere igjen demonstrerte flere steder langs det tungt bevoktede grensegjerdet mot Israel, ifølge departementet.

Den israelske hæren anslår at 13.000 mennesker deltok i det som omtales som opptøyer ulike steder på Gazastripen. Noen av palestinerne brant dekk og kastet brannbomber.

Siden 30. mars er minst 178 palestinere skutt og drept, blant dem ubevæpnede demonstranter, barn, helsepersonell og journalister. Én israelsk soldat er drept i samme periode.

Protestene er blitt mindre de siste månedene.

Israel har høstet krass internasjonal kritikk for å skyte ubevæpnede demonstranter og anklages for overdreven maktbruk. Israel mener maktbruken er nødvendig for å beskytte landet mot det de mener er forsøk på å infiltrere landet.

Israel har opprettholdt en blokade av Gazastripen og sier det er nødvendig for å isolere Hamas. Kritikere mener blokaden utgjør kollektiv avstraffelse av den fattige enklavens 2 millioner innbyggere.