Tenåring skutt på Gazastripen

14 år gammel gutt skutt og drept på Gazastripen

Ble skutt i hodet, øst for Jabalia.

DREPT: To palestinere, blant dem en 14 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen. Foto: NTB Scanpix
DREPT: To palestinere, blant dem en 14 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To palestinere, blant dem en 14 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i den palestinske enklaven.

Gutten ble skutt i hodet øst for Jabalia nord på den Hamas-styrte Gazastripen fredag, ifølge departementet.

En annen palestiner, som foreløpig ikke er identifisert, ble drept i nærheten av Khan Younis sør på Gazastripen. Minst 30 andre ble skutt og såret da palestinere igjen demonstrerte flere steder langs det tungt bevoktede grensegjerdet mot Israel, ifølge departementet.

Den israelske hæren anslår at 13.000 mennesker deltok i det som omtales som opptøyer ulike steder på Gazastripen. Noen av palestinerne brant dekk og kastet brannbomber.

Siden 30. mars er minst 178 palestinere skutt og drept, blant dem ubevæpnede demonstranter, barn, helsepersonell og journalister. Én israelsk soldat er drept i samme periode.

Protestene er blitt mindre de siste månedene.

Israel har høstet krass internasjonal kritikk for å skyte ubevæpnede demonstranter og anklages for overdreven maktbruk. Israel mener maktbruken er nødvendig for å beskytte landet mot det de mener er forsøk på å infiltrere landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer