14 år gammel jente skutt og drept etter Facebook-krangel

Skulle filme slåsskamp og legge videoen ut på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En Facebook-krangel endte fatalt, da ei 14 år gammel jente ble skutt og drept i en park i Birmingham i Alabama i USA fredag kveld.

14-åringen hadde avtalt å møte noen andre jenter til slåsskamp i en lokal park, etter en uoverensstemmelse på Facebook tre uker tidligere.

Det er foreløpig uklart hva som var bakgrunnen for krangelen på sosiale medier, men basketaket skulle filmes, og politiet mener jentene hadde planlagt å legge ut videoen på nettet, skriver CNN.

To såret - Dette er ekstremt utfordrende for oss i politiet. Det er også utfordrende for familiene, fordi det dreier seg om en gruppe ungdom som hadde bestemt seg for å slåss og kringkaste det på sosiale medier, hvor alle kan se det, sier lederen for Birmingham-politiet, A.C. Roper, til AL.com.

Like etter at jentene ankom parken i seks-tida, kom to gutter og begynte å skyte mot dem.

14 år gamle Kierra'onna Rice ble drept, mens to unge menn ble såret og fraktet til sykehus. Venner og bekjente sier at de aldri hadde drømt om at noe slikt kunne skje med 14-åringen.

- Hun var aldri i trøbbel. Hun var en snill person, som likte å hjelpe andre, sier klassevenninne Diamond Davis til Alabama13.com.

- Dette er et helt meningsløst drap, sier talsmann Sean Edwards ved Birmingham-politiet til AL.com.

Flere bevæpnede tenåringer Politiet i Birmingham har arrestert to mistenkte, en 17-åring og en 19-åring, som vitner har pekt ut som gjerningsmennene. Ifølge politiet skal en av guttene ha vært kjæreste med ei av jentene involvert i krangelen.

Edwards opplyser at det ikke foreløpig er noe som tyder på at skyteepisoden var planlagt.

Tenåringsjenta er den andre 14-åringen som blir drept i Birmingham i løpet av de siste ukene, og politiet er svært bekymret for økende våpenbruk blant ungdom.

- Vi har begynt å se svært mange bevæpnede og ekstremt farlige tenåringer. De har begynt å bli mer voldelige, og bruker våpen for å løse konflikter, sier Edwards.