14 år gammel jente smuglet hasj

En 14 år gammel jente ble tirsdag tatt på Gardermoen da hun forsøkte å smugle med seg 5,4 gram hasj fra Spania. Hun forklarte til politiet at hun røyker hasj for å slappe av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jenta, som er fra Trøndelag, reiste alene med fly fra Spania til Norge. Da hun passerte tollerne reagerte narkotikahunden, og jenta ble grundig sjekket. I lomma hennes fant tollerne 5,4 gram hasj.

- Jeg kan ikke huske at vi har tatt så unge personer for smugling tidligere. Dette er svært spesielt, sier kontorsjef Paul Ask ved Gardermoen tollstasjon til Romerikes Blad. Han forteller at de neppe hadde avslørt smuglingen dersom de ikke hadde hatt hunder på jobb.

- 14 år gamle jenter er ikke de vi først fatter mistanke til, sier han.

Overfor politiet forklarte 14-åringen at hun bruker hasj for å slappe av.

- Hun har forklart at hun også tidligere har brukt hasj og at hun gjorde dette for å «slappe av litt», sier vaktsjef Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon.

Etter avhøret ble jenta satt på første fly til Værnes, der hun ble møtt av sin mor. Siden jenta er under den kriminelle lavalder er saken overlatt til barnevernet.

- En normal reaksjon for innførsel av fem gram hasj ville ellers vært betinget fengsel i 14 dager og rundt 3.000 kroner i bot, opplyser politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer