14 år gammel jente voldtatt i Kongsberg

Ingen er pågrepet etter at en 14-åring ble voldtatt på fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 14 år gammel jente skal natt til søndag ha blitt voldtatt på en fest i Kongsberg. Jenta skal selv ikke komme fra Kongsberg. Ingen er pågrepet i saken.

Politiet fikk melding om saken klokken 23 lørdag kveld. Det var en person som jenta kom i kontakt med på festen som tok kontakt med politiet. 14-åringen ble kort tid etter kjørt til legevakt og voldtektsmottaket i Drammen og foreldrene ble varslet.

- Vi har ingen mistenkte i saken nå. I løpet av natten har vi foretatt vitneavhør for å kartlegge hvem som var tilstede, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Det befant seg mellom 20 og 30 ungdommer på festen da voldtekten skal ha funnet sted. Jenta ble kjørt til legevakt og voldtektsmottaket i Drammen etter hendelsen.

- Jenta er ikke avhørt av politiet, og er heller ikke i stand til å bli avhørt i dag. Vi planlegger å gjennomføre et dommeravhør mandag. Hun blir nå tatt vare på av sine foreldre, sier Fjeld.

På åstedet var det om lag 20 ungdommer, men flere hadde dratt fra stedet før politiet kom. Politiet avhørte vitner og foretok åstedsundersøkelser, men har ikke pågrepet noen.

- Vi ikke noe navn på blokka, men vi har god oversikt over hvem som var på festen, sier Fjeld.