HENNES SISTE SOMMER: 14 år gamle Jerika Bolen har den uhelbredelige sykdommen spinal muskelatrofi. De fleste med samme sykdom lever ikke like lenge som hun har gjort, og nå har hun bestemt seg for at dette vil bli hennes siste sommer. Video: CNN / Redigering: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

14 år gammel med uhelbredelig sykdom. Har et siste ønske og det får hun oppfylt

Gir opp kampen mot muskelsykdommen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske tenåringen Jerika Bolen, gir opp kampen mot muskelsykdommen spinal muskelatrofi type 2. Sykdommen angriper nerveceller i ryggmargen. Hun hadde imidlertid et ønske før hun gir opp og det var å få delta på skoleballet. Jenta fortalte om dette da CNN besøkte henne og familien.

Se video øverst i saken.

En siste dans

14-åringen har bestemt at hun har lyst til å avslutte livet etter sommeren. Det er et valg hun har tatt, mens hun enda har muligheten til å formidle sine ønsker.Bolen kommer til å legge seg inn på sykehuset og koble fra respiratoren. Ved å gjøre dette, velger hun å avslutte livet.

Ballets dronning: Jerika Bolen var midtpunktet da skoleballet ble arrangert. Foto: Skjermdump CNN.
Ballets dronning: Jerika Bolen var midtpunktet da skoleballet ble arrangert. Foto: Skjermdump CNN. Vis mer

Da ballet ble arrangert, ble det en stor dag for Bolen. Skoleballet ble omdøpt til «J´s siste dans» og var pyntet i Bolens favorittfarger. Hun fikk politieskorte til ballet, ble kåret til ballets dronning og idolet hennes, Richie Giese, var tilstede, skriver USA Today.

- Det får hjertet mitt til å eksplodere. Det er så sykt at folk ville komme hit for lille meg, sa Bolen.

Forverret tilstand

Bolen sitter i rullestol, og har aldri kunnet gå. Hun har litt bevegelse i armene, men med sykdommen hun har, forventes hun å raskt få en forverret tilstand. Den komplekse sykdommen gir også problemer med pusten, matinntak og skjev rygg.

Moren tror Jerika ville tatt valget om å avslutte livet tidligere, men at hun har vært så bekymret for hvordan moren skal takle det. Jerika Bolen innrømmer at hun ikke ville tatt forrige operasjon, hvis det ikke var for moren. Det var en operasjon hun var nødt til å ta.

Et asosialt liv

På ballet var også en av Bolens beste venner. 13 år gamle MacKenzie Falck, har vært Jerikas venn siden barneskolen. Selv om hun er trist over at Jerika har bestemt seg for å avslutte livet sitt, prøver hun å holde motet oppe.

- Jeg vet at hun kommer til å være med meg. Hun vil bli en engel, og kommer til å våke over meg, sier hun.

I videoen kan man se Bolen fortelle om et asosialt liv. Sykdommen har ført til en stor mangel på venner.


- Jeg har ikke kunnet gå ut for å gjøre så mange ting, fordi jeg har hatt så store smerter, sier Bolen om mangelen på venner.