14 år gammelt voldtektsoffer døde etter å ha blitt tvunget til å føde

Jenta hadde blitt gravid etter voldtekt.

STERKT BUDSKAP: «Du vil glemme meg, men jeg vil huske deg resten av livet», står det på en liten jentes plakat under en demonstrasjon i Ciudad del Este i Paraguay i 2015. Seksuelt misbruk er et stort problem i landet. Demonstrasjonen ble arrangert etter at en 10 år gammel jente ble tvunget til å gjennomføre et svangerskap etter å ha blitt voldtatt av sin stefar. Foto: Scanpix
STERKT BUDSKAP: «Du vil glemme meg, men jeg vil huske deg resten av livet», står det på en liten jentes plakat under en demonstrasjon i Ciudad del Este i Paraguay i 2015. Seksuelt misbruk er et stort problem i landet. Demonstrasjonen ble arrangert etter at en 10 år gammel jente ble tvunget til å gjennomføre et svangerskap etter å ha blitt voldtatt av sin stefar. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 14 år gamle jenta, som ikke er identifisert, døde under fødselen på det nasjonale sykehuset i Itaugua i Paraguay.

Leger ved sykehuset hadde først forsøkt å ta imot babyen ved fødsel på vanlig måte, men jenta fikk problemer med å puste, ifølge lokale medier. I forbindelse med at det ble utført hastekeisersnitt fikk jenta blodpropp og hjertestans tre ganger.

Ifølge Ricardo Gonzales Borgne, leder for det nasjonale hjelpesenteret for barn og mindreårige, ble jenta gravid etter at en 37 år gammel mann voldtok henne. Mannen er også blitt arrestert for voldtekten, skriver The Independent.

I Paraguay er abort ulovlig med mindre graviditeten utgjør en trussel mot kvinnens liv.

For stor påkjenning

Sykehusdirektør Herman Martinez har opplyst at jenta hadde ligget på sykehus i 20 dager grunnet høy risiko ved graviditeten.

– Kroppen til en mindreårig er ikke klar for en graviditet, uttalte han.

Jentas nyfødte gutt overlevde og er fortsatt på sykehuset i Itaugua, en liten by nord for landets hovedstad, Asuncion.

Paraguays restriktive abortlover har vært i søkelyset siden 2015, etter at en annen 11 år gammel jente ble tvunget til å føde etter å ha blitt voldtatt av sin stefar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer