14 år med Dis-sing

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«En film med både sterke og mindre sterke sider», uttalte Vebjørn Sand på premierefesten til «Dis» på det legendariske 90-tallsstedet Head-On 17. februar 1995. Pressen hadde vært nådeløs mot tvillingbrorens debutfilm. Slakten var så å si enstemmig. Arbeiderbladets Harald Kolstad hadde for anledningen innført terningkast 0. VG hengte ham ut på forsiden. Regissøren selv fikk trøst av sine foreldre, ifølge VGs utsendte festreporter. Filmens blonde skjønnhet, den stadig karriereklatrende Siv Stubsveen, orket ikke engang å ta turen til utestedet i Rosenkrantz’ gate.

Om det var noen som lo og fniste i det skjulte i kjelleren på Head-On denne kvelden, vites ikke. Men filmen de hadde vært og sett – så oppriktig den enn var ment å være – viste seg raskt å ha større komisk, enn melodramatisk potensial. Muligens syntes de synd på den unge entusiasten, som hadde satset egne penger på det som jo bare måtte bli en gedigen flopp. Men Aune Sand trengte ingen trøst. Noen måneder seinere var filmskaperen blitt millionær, ansvarlig som han var for en av tidenes største norske filmsuksesser, målt i avanse på investerte kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer