14 år og drapsmann

GREENVILLE (Dagbladet): 14-årige Jason Bryant sa til en av sine medfanger at han ble opphisset av å drepe. Neste måned møter han i retten, tiltalt for drapene på Vidar, Delphina og Tabitha Lillelid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han ble arrestert på grensa til Mexico, hadde 14-årige Jason Bryant skuddsår i låret og i hånden. I ambulansen på vei til sykehuset sa unggutten at han ikke ville bli sendt tilbake til Tennessee, fordi han visste at han kom til «å bli stekt i den elektriske stolen» selv om han var mindreårig.

Jason Bryants advokater forsøkte først å nekte utlevering til Tennessee, men tapte i retten i Bisbee.

Han stilles for retten i neste måned som voksen i lovens forstand, men alderen gjør at han og Karen Howell (17) ikke kvalifiserer til dødsstraff. Natasha Wallen Cornett (19), Joe Risner (21), Dean Mullins (20) og Crystall Sturgill (18) er gamle nok.

I varetektsfengselet i Arizona sa Jason Bryant at «jeg skjøt ham fordi han forsøkte å rane meg».

Da medfangen spurte opp igjen om skuddsårene i hånden og låret, fortalte Jason at han hadde skutt seg selv for at det skulle se ut som om de hadde forsøkt å rane ham, og at han hadde skutt i selvforsvar.

I dusjen fortalte han til en medfange at Vidar Lillelid hadde begynt å snakke til ham om Gud. Bryant fortalte at han hadde bedt Lillelid holde opp, «og det var der det hele begynte», sa han.

Da medfangen spurte hvordan det føltes å ta livet av noen, svarte 14-åringen at det er «opphissende og gir deg en følelse av styrke, av makt».

Den unge Jason var den som sist knyttet seg til den løst sammensatte gruppen av ungdommer fra Kentucky som drev med satanistisk magi og svartekunster.

Han hadde bare kjent Natasha Cornett i en drøy måned da han la ut på den skjebnesvangre drapsturneen sammen med sine nye venner.