HOLDT FANGET: I en leilighet i denne blokken ble den 14-årige jenten holdt fanget som sexslave i et år. Foto: Anders Ylander/GT/EXPRESSEN..
HOLDT FANGET: I en leilighet i denne blokken ble den 14-årige jenten holdt fanget som sexslave i et år. Foto: Anders Ylander/GT/EXPRESSEN..Vis mer

14-årig jente holdt som sexslave i ett år

Politiet i Göteborg aksjonerte mot leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14-åringen var innesperret i en leilighet i Göteborg og forteller hvordan hun daglig ble utsatt for vold, trusler og voldtekt.

Hun skal ha vært sexslave siden september 2010, og politiet klarte å sette henne fri gjennom en aksjon for en uke siden.

Kjøpte jenta
Bakgrunnen for saken er at foresatte til en 25-årig handikappet gutt skal ha fått det for seg at han ville bli friskere hvis han fikk seg  dame. Dermed kjøpte de, ifølge den svenske avisen GT.se, en 14-årig jente fra Beograd i Serbia.

- Faren til den lille jenta var en fattig mann og skal visst ha fått tusen euro i betaling for jenta, sier en kilde til avisa.

Jenta skal ha blitt tvunget til å forlove seg med 25-åringen etter skikker som er vanlig blant rom-folket. Etterpå ble hun tatt til familiens leilighet i bydelen Gårdsten i Göteborg hvor hun ble låst inne i leiligheten.

Ble gravid
I nesten ett år skal hun ha blitt truet, voldtatt og slått. Den handikappede 25-åringen skal ifølge politiet ha voldtatt jenta ved flere anledninger. Dette skal ha ført til at hun ble gravid, men barnet ble av ukjent grunn abortert.

Det er ukjent hvordan fikk informasjon om det grove tilfellet, men de gikk til aksjon umiddelbart da de ble varslet.

- Jeg vet at de fikk så graverende opplysninger at de ikke kunne vente med å slå til mot adressen, sier en kilde til GT.se.

Da jenta ble befridd rundt 1. november var hun lettet og glad. Hun ville at politiet skulle love henne at hun aldri måtte vende tilbake til leiligheten igjen.

- Ja, hun er veldig, veldig glad for å ha kommet seg ut av dette helvete. I forhør med politiet forteller hun i detalj hva hun har opplevd i leiligheten. Det virker ikke som hun har noe problem med å fortelle, sier en kilde.

Tre menn og en kvinne er pågrepet i saken. De er mistenkt for menneskehandel og voldtekt.

Fra offisielt hold er det lagt lokk på saken.

- Absolutt ingen kommentar, sier aktor Thomas Ahlstrand.

- Jeg kan ikke si mye mer enn at jeg bekrefter at vi har en slik sak hos oss, sier Per Olav Johansson, sjef for grov vold hos politiet i Göteborg. Han vil ikke kommentere innholdet i saken til GT.se.