14-årig jente tatt for drosjeran

En 14 år gammel jente og mora hennes er arrestert etter et drosjeran i Oslo sentrum i dag tidlig. Politiet jakter fremdeles på en mann som skal ha deltatt i ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om drosjeranet i Herslebsgate klokka 10.07 i formiddag.

- Ei ung jente og en kvinne er pågrepet. De er mistenkt for å ha ranet drosjen, sier vaktleder Trond Røgeberg ved Krimvakta i Oslo til Dagbladet :på nettet.

Mor og datter ble pågrepet i en leilighet ved ransstedet. Det er uklart hvem som eier leiligheten. Politiet leter også etter en mann som var i drosjen da den ble ranet.

- Vi mener å vite hvem mannen er, og jakter på ham nå.

Røgeberg forteller at det ble brukt et våpen under ranet.

- Drosjesjåføren ble truet med en pistollignende gjenstand. Men vi har ikke brakt på det rene om det virkelig var en pistol. Det skal være 14-åringen som truet med gjenstanden.

Jenta, som skal være fjorten og et halv år, er under den kriminelle lavalder. Mora sitter nå på glattcelle i politihuset, mens jenta blir tatt hånd om av barnevernet.

- Vi vet ikke hvor stort utbytte etter ranet ble, men det skal være tatt noe penger, sier Røgeberg.

Drosjesjåføren skal ikke ha fått fysiske skader. Ved 12.40-tida i dag satt var han på politihuset og forklarte seg om ranet.

Politiet har så langt ikke sjekket om jenta er en kjenning av politiet.

eugene.brandal.laran@dagbladet.no

RYKKET UT: Politi og ambulansepersonell rykket raskt ut til ransstedet. Drosjesjåføren skal ikke ha fått fysiske skader.