14-årige «martyrer» skaper frykt

Skoledagen er over. 14-åringene Youssef, Anwar og Ismail forteller foreldrene at de skal ut med venner. Timer seinere ligger de tre guttene døde på bakken utenfor en jødisk bosetning i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater skjøt og drepte guttene før de klarte å trenge seg inn i det strengt bevoktede israelske settlementet i Gaza i går. Hjemme hos familiene lå det avskjedsbrev fra de tre guttene:

«Kjære mamma. Tilgi meg. Jeg skal utføre en martyrdom-operasjon (selvmordsaksjon) mot et settlement,» skrev Ismail Abu Niad.

Rør og kniver

De tre guttene hadde ifølge den israelske hæren med seg rørbomber, en øks og kniver. Soldatene åpnet ild da de forsøkte å lure seg inn i settlementet.

Skoleguttenes aksjon skremmer nå en rekke palestinere. De frykter at flere unge palestinere vil følge i de tre døde guttenes fotspor.

Til og med den militante gruppen Hamas sier at guttenes selvmordsforsøk er en «nasjonal katastrofe».

Psykologen Fadel AbuHeen sier at mange palestinske barn er traumatisert etter å ha sett og hørt at palestinske barn på deres egen alder er drept av israelerne.

Håpløshet

- Det er fortvilelse, fortvilelse og mer fortvilelse. Barna klarer ikke å takle den triste virkeligheten. Barnas selvmordsforsøk var nok mer på grunn av en følelse av håpløshet enn en nasjonal frigjøringskamp, sier han.

Flere tusen mennesker var med i gravfølget til de tre guttene i Gaza går. Blant de mange menneskene var også elleveåringen Ibrahim Jaroush:

- Jeg vil ha hevn for guttene, som er drept av Sharon, sier elleveåringen.

Også i forrige uke ble en 14-åring, Haitham Abu Shuqa, drept da han forsøkte å utføre et soloangrep på en jødisk bosetning.

TILGI OSS: I går fulgte mange tusen palestinere de tre unge guttene til graven i Gaza.
<!--BTEK0--> BLE SKUTT: Yossef Zakout (14), Anwar Hamnoda (14) og Ismail Abu Nada (13). De tre skrev avskjedsbrev til foreldrene før de ble skutt.