14-åring angrepet på skolen

Politi og skole er sjokkerte over hendelsen på Sunnland skole der en ungdomsgjeng angrep og banket en 14-åring midt i skoletida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i skoletida ble Sunnland skole i Trondheim oppsøkt av en gjeng elever fra andre skoler.

De gikk inn på skolen og tok med seg 14-åringen ut for å snakke om noen ting. Der sto resten av gjengen og ventet på at gutten skulle komme ut.

- Da gutten var kommet ut ble han konfrontert med at gjengen som sto der var kommet for å «ta ham». Han ble tildelt både spark og slag av ungdomsgjengen, forteller Robert Flataas, lærer ved Sunnland skole til NRK.
Elever varslet lærerne
Andre elever som var vitne til hendelsen ved skolen, ropte på lærerne. De kom til og fikk stoppet ungdomsgjengen fra å banke 14-åringen.

- Jeg tok gutten bak ryggen min for å beskytte han samtidig som jeg snakket med gjengen som var kommet for å banke ham. 14-åringen var veldig redd, og jeg ba etter hvert gjengen med ungdommer om å forlate skolen, sier Flataas.

Politiet har nå iverksatt etterforskning mot ungdomsgjengen, som besto av gutter i alderen 12 til 16 år. Politiet er ikke fornøyd med utviklingen i ungdomsskolemiljøene i Trondheim. De har hatt flere slike hendelser det siste året.

- Vi i politiet vil sammen med samarbeidspartnerne våre i kommunen ta en drøfting om hvordan vi skal jobbe framover med dette problemet. Her på huset har vi for eksempel styrket forebyggendeseksjonen for å kunne jobbe mer aktivt opp mot skoler og andre steder hvor vi har problemer med ungdom, sier Hallgeir Stokken, seksjonsleder ved Sentrum politistasjon.


Råere ungdomsmiljø
Politiet har en klar oppfatning av at det har vært en negativ utvikling i ungdomsmiljøene i Trondheim de siste åra.

- Vi har folk som har jobbet i mange år med forebyggende aktivitet og de ser helt klart at det har blitt et langt tøffere ungdomsmiljø i byen de siste årene, avslutter Stokken.