Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åring ble seksuelt utnyttet i over 24 timer

Tre menn dømt til fengsel i grov overgrepssak i Østfold.

 - ALVORLIG SAK:  Statsadvokat Jens Olav Sæther sier dette var en grov sak, fordi flere gjerningsmenn begikk gjentatte seksuelle overgrep. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix / Arkiv
- ALVORLIG SAK: Statsadvokat Jens Olav Sæther sier dette var en grov sak, fordi flere gjerningsmenn begikk gjentatte seksuelle overgrep. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix / Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er dømt til fengsel i ett år og ni måneder, og en tredje mann til fengsel i ett år og seks måneder, etter en overgrepssak i Østfold.

De tre ble i Heggen og Frøland tingrett dømt for seksuell omgang med barn under 16 år, etter de utnyttet en 14 år jente seksuelt i over ett døgn, både hver for seg og samtidig.

Det var Smaalenene avis som først omtalte saken.

- Dette er en grov, alvorlig sak. At det er gjentatte seksuelle overgrep mot barn, med flere gjerningsmenn, gjør saken veldig alvorlig. I tillegg var mennene en del eldre enn jenta, sier aktor Jens Olav Sæther til Dagbladet.

Møttes på Nettby I 2010 møtte 14-åringen en av de tiltalte mennene på det sosiale mediet Nettby. Ifølge dommen ønsket 14-åringen seg en kjæreste, og hun ble nettkjæreste med mannen som nå er i midten av 20-årene.

Første gang de møttes, skjedde overgrepene.

«Han befølte henne og ville ha sex. Hun ville ikke og, prøvde å vise at hun ikke var interessert, at det var for tidlig og at hun ville de skulle bli kjent først», heter det i dommen. Den dømte mannen skal ifølge dommen ikke ha brydd seg om det, og jenta ga etter og de hadde samleie.

I over ett døgn Så kom to kompiser av «nettkjæresten» til boligen, og de begynte å mase om at hun skulle ha samleie med alle tre samtidig.

«Alle de tre tiltalte drev med henne samtidig», heter det i dommen. De tre gjorde overgrepene individuelt, samt alle tre samtidig. Jenta har forklart at hun ble holdt fast da hun prøvde å vri seg løs.

Handlingene pågikk i over ett døgn, og jenta har forklart at hun følte seg som en død person, mens hun ventet på at de skulle bli ferdige.

- Det hele utviklet seg ganske fort, og overgrepene skjedde fra hun kom til boligen til hun dro igjen neste dag. Vi mener det var en sterk grad av utnyttelse i saken, sier aktor Sæther.

- Grov utnytting De tre tiltalte domfelte sa alle til retten at jenta ikke gjorde motstand og var med på det. Men i dommen heter det at overtredelsene i denne saken var «svært grove»:

«De tiltalte brukte ikke kondom, og selv om det ikke ble brukt trusler og heller i utgangspunktet ikke fysisk makt for å oppnå seksuell kontakt med NN, finner retten at det forelå en grov utnytting av situasjonen», heter det i dommen.

- Jenta er selv ikke gammel nok til å samtykke til seksuell omgang. Hun skal ikke kunne ta det ansvaret selv, vi må verne barn, forklarer Sæther.

Ingen av de tre vedkjente å ha visst at jenta var 14 år gammel, men dommen sier at det var klart uaktsomt av de tre å legge til grunn at jenta var over 16 år.

- Min klient har tatt betenkningstid, og vil vurdere om han vil anke dommen, sier «nettkjærestens» forsvarer Thor Anders Smith Hoen.