Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åring feid på sjøen under storstorm i Storbritannia

Stormen kan skape kaos i hele landet. Og har så vidt startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld slår den fryktede tiårs-stormen inn over Storbritannia. Det er fare for at vinden kan nå opp i orkanstyrke på det verste.

Og allerede før stormen har truffet fastlandet, kom meldingen om den første ulykken. BBC skriver at en 14 år gammel gutt som var ute og svømte i Newhaven, ble tatt av den sterke strømmen. Helikopter og båter leter nå etter gutten.

Massive ødeleggelser Det er forventet at stormen vil etterlate seg massive ødeleggelser. Den vil gi strømbrudd flere steder, trær vil blåses over ende og man må også regne med skader på bygninger, melder Daily Mail.

- Det vil skape kaos over hele landet, slår avisa fast.

Ifølge flere britiske medier ser uværet, som blant annet er på vei mot hovedstaden London, ut til å bli det kraftigste siden 1987.

- Hold dere borte Engelsk politi gjør nå alt de kan for å finne den savnede gutten.

- Vi vil minne folk om farene ved å være ved å være ved kysten ved sterkt uvær, spesielt med slike ekstreme værforhold som ventes i natt, sier en talsmann for politiet til BBC.

De vanskelige værforholdene gjør søket etter gutten vanskelig. Stormen St. Jude kan altså ha fått katastrofale følger, allerede før den har kommet i gang.

Flom Under stormen kan vinden komme opp i 140 kilometer i timen, advarer ekspertene. Det advares også mot at store mengder nedbør vil kunne gi oversvømmelser og flom.

Ifølge Daily Mail varsler det meteorologiske instituttet i Storbritannia at det kan komme mellom 20 og 40 millimeter regn bare i løpet av natta.

Uværet vil gi trafikk-kaos, og sjåfører oppfordres spesielt om å være forsiktige.

Utvikler seg Det store lavtrykket som har bygget seg opp på sin ferd over Atlanterhavet er ventet å nå sørvestkysten av Storbritannia rundt midnatt i natt. Ifølge Daily Mail har tidligere stormer av liknende karakter blitt svekket i styrke etter at de har nådd Storbritannia og Irland.

Sjef for værprognoser hos det meteorologiske instituttet i England, Frank Saunders er likevel ikke i tvil om at stormen vil ryste britene.

- Situasjonen utvikler seg kontinuerlig, og vi råder folk om å holde seg oppdatert på våre prognoser og advarsler i løpet av helga, og også være forberedt på å endre sine planer om nødvendig, sier han til avisa.

- Kan ramme Norge Ifølge norske meteorologer vil også Norge kunne merke stormen etter at den har passert de britiske øyene.

TREFFER ENGLAND I NATT: Det store lavtrykket som har bygget seg opp på sin ferd over Atlanterhavet er ventet å nå sørvestkysten av Storbritannia rundt midnatt i natt. Fargene viser vindstyrken. Gult, oransje og rødt er kuling, fiolett storm. Grafikk: StormGeo
TREFFER ENGLAND I NATT: Det store lavtrykket som har bygget seg opp på sin ferd over Atlanterhavet er ventet å nå sørvestkysten av Storbritannia rundt midnatt i natt. Fargene viser vindstyrken. Gult, oransje og rødt er kuling, fiolett storm. Grafikk: StormGeo Vis mer

- Lavtrykksenteret fortsetter inn i Nordsjøen og setter kursen mot Sør-Norge. Det er ventet å treffe Agder og helt sør på Østlandet seint mandag kveld og natt tirsdag, sier vakthavende meteorolog ved StormGeo, Beathe Tveita til Dagbladet.

På sin ferd over Nordsjøen vil lavtrykket svekkes noe, men det kan gi liten storm i ytre strøk av Agder og sør i Rogaland, forteller hun.

Sverige og Danmark vil rammes enda hardere av uværet.

- Der er det snakk om storm, sier Tveita.

FORTSETTER MOT SKANDINAVIA: Etter at det kraftige lavtrykket har passert de britiske øyene har det kurs mot Sør-Skandinavia. Fargene viser vindstyrken. Gult, oransje og rødt er kuling, fiolett storm. Grafikk: StormGeo
FORTSETTER MOT SKANDINAVIA: Etter at det kraftige lavtrykket har passert de britiske øyene har det kurs mot Sør-Skandinavia. Fargene viser vindstyrken. Gult, oransje og rødt er kuling, fiolett storm. Grafikk: StormGeo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media