14-åring gjengvoldtatt i Asker

To polske menn er pågrepet etter at en 14 år gammel jente skal ha blitt gjengvoldtatt i Asker. To andre er fremdeles på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - De to mennene er pågrepet og siktet for voldtekt, sier politioverbetjent Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Mennene er nå varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkforbud, fordi politiet frykter bevisforspillelse.

- Misbrukt av flere

Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted lørdag kveld, etter at den unge jenta ble plukket opp av flere polske menn i en bil i nærheten av Asker sentrum.

Mennene kjørte jenta til en hybel på Nesøya, der de skal ha forgrepet seg på henne. Jenta skal ha blitt holdt på hybelen i to til tre timer mot sin vilje, før mennene kjørte henne hjem.

Jenta skal ifølge politiet ha et perifert bekjentskap til den av de fire mennene.

Politioverbetjent Tom Søreide sier til Asker og Bærums Budstikke at jenta har forklart at flere av mennene gjennomførte seksuelle overgrep mot henne.

Politiet fester lit til jentas forklaring. Ifølge Søreide var det på bakgrunn av denne at de kunne pågripe de to polske mennene, som er henholdsvis 27 og 29 år gamle. Jenta skal ha identifisert dem som to av overgriperne.

Jenta skal være sterkt preget etter hendelsen, og får nå hjelp til å bearbeide det som er skjedd.

Jakter på to

Politiet er fortsatt på jakt etter to andre menn som de mener er involvert i saken.

- Vi jakter nå på to til, og har godt håp om å finne dem, sier Søreide til Dagbladet.no.

Han vil imidlertid ikke uttale seg om hvorvidt politiet kjenner identiteten deres. De to pågrepne skal være i Norge på lovlig opphold, og den ene skal ha fortalt politiet at han er i landet for å arbeide. Begge nekter straffskyld.

Politiet i Asker etterforsker også en voldtektssak som skjedde natt til 18. mai i år. Da ble en 26 år gammel kvinne voldtatt i sitt eget hjem i Asker. Ifølge kvinnen hadde gjerningsmannen i denne saken et søreuropeisk utseende, og snakket dårlig norsk og engelsk. Politiet tror likevel ikke at det er noen sammenheng mellom disse sakene.

- Vi ser ingen som helst sammenheng mellom de to sakene, sier Søreide til Dagbladet.no.