14-åring kjøpte LSD på nettet

I et halvt år kjøpte den 14 år gamle svenske gutten LSD over internett. Foreldrene var helt uvitende om at sønnen kjøpte flere hundre doser av det narkotiske stoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14-åringen fra Skaraborg i Sverige drev narkohandelen fra gutterommet. Fra desember og langt utover våren kjøpte han flere hundre doser av det syntetiske stoffet LSD. I følge avisa Aftonbladet fikk gutten kontakt med en narkoselger i Lund via en pratelinje på nettet. Stoffet ble sendt i postoppkrav, og kostet 5000 kroner for hundre doser. Gutten har innrømmet å ha kjøpt flere hundre doser.

På merker

LSD-dosene var på små merker, som legges på tungen. Handelen ble avslørt under en razzia hos salgsmannen i Lund. Etter at politiet beslagla 14-åringens PC innrømmet han narkokjøpet.

- I tillegg til at han selv brukte stoffet, tror vi at han solgte det videre, både til kamerater og over nettet, hevder Jan-Ove Frøberg i Skøvdepolitiet.

Politiet bekymret

Narkohandel over nettet øker, og politiet har små muligheter til å gripe inn.

- Hvordan skal vi overvåke nettet, det er nesten umulig å avlytte. Teknikken ligger langt foran oss og lovene, sier Bosse Nordgren ved det svenske rikspolitiets IT-avdeling.

Enkelte nettsteder tilbyr også oppskrifter på hvordan man selv kan lage narkotikalignende stoffer.