14-åring knivdrept på utendørsfest

Mens kjæreste og venner festet, ble James (14) knivstukket i hjertet og drept. En 16 år gammel gutt er pågrepet og mistenkt for drapet som skjedde i Solletuna i Sverige

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOLLENTUNA/OSLO (Expressen/Dagbladet): James Waite (14) ble drept seint lørdag kveld, og 16-åringen ble pågrepet i går formiddag. Waite døde etter å ha fått flere knivstikk mot overkroppen, og han ble blant annet truffet i hjertet.

-  Kniven satt fortsatt i kroppen på offeret da han ble funnet, sier Mats Nylén, presseansvarlig i Stockholm-politiet til Expressen.

-  Noen stakk en kniv i brystet til 14-åringen, og han blødde i hjel, sier Marie-Louise Nilsson i Stockholm-politiet.

Det ble i går spekulert på om bråk mellom høyreekstremister og innvandrerungdommer var årsaken til drapet, men politiet ville ikke bekrefte dette.

-  Det finnes ikke noe som tyder på at dette handler om mer enn bråk mellom enkeltungdommer, sier Mats Nylén.

Ifølge Aftonbladet skal personer i de to gjengene ha vært i bråk med hverandre tidligere. Ifølge vitner skal gjerningsmannen ha spurt offeret om han var nazist før han angrep ham. Den høyreekstreme organisasjonen Nationaldemokraterne arrangerte i går en minnemarsj for den avdøde 14 åringen.

-  Hadde feil klær

James Waite selv skal ikke ha vært nynazist, men vitner forteller at han kan ha blitt angrepet fordi han hadde på seg «feil klær».

-  Han var ikke toneangivende på noe vis, og han var ikke medlem av noen nazistisk organisasjon, sier et vitne til Expressen.

-  Men gjerningsmannen kan ha blitt provosert over at han hadde på seg ei bombejakke, som er typisk for høyreekstremister, sier vitnet. James beskrives om en rolig og morsom gutt.

Uvisst om motiv

-  Det er forferdelig. Han gjorde ikke mye vesen av seg, og jeg oppfattet ham som en rolig og morsom elev, sier Susanne Bille Bergman, rektor ved Ä ngkärrsskolan i Solna. Verken politiet eller Hans Ahlstedt, den pågrepne 16-åringens advokat, ville i går si noe om motivet for knivstikkingen.

-  Jeg har ikke oppfattet ham som noe annerledes enn mine egne barn. Han virker som en veltilpasset gutt, som trives bra på skolen og spiller fotballen på fritida, sier Ahlstedt.

SORG: Venner av avdøde var i går samlet på åstedet. - Han var verdens skjønneste person, sier en venn av James.