14-åring mistenkt for drapsforsøk

Politiet i Asker og Bærum pågrep tirsdag en mindreårig gutt som er mistenkt for å ha deltatt i blodbadet på Rykkinn 12. august der en 17-åring ble knivstukket 30 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden pågrep politiet en gutt på 17 år. Han sitter nå i varetekt, siktet for drapsforsøk. Tirsdag tok politiet antatt gjerningsmann nummer to, en 15 år gammel gutt. Han ville blitt møtt med den samme alvorlige siktelsen dersom han hadde vært gammel nok, skriver Aftenposten Aften.

- Han var bare 14 år da han begikk ugjerningen, og er dermed under den strafferettslige lavalderen, sier politifullmektig Irene Grøndal ved Asker og Bærum politidistrikt.

På grunn av guttens lave alder har ikke politiet noen mulighet til å holde på ham. Han vil derfor etter all sannsynlighet bli overlatt til barnevernet.

Politiet regner nå med at saken er løst og tviler på at det blir nødvendig å pågripe andre.

Det rå overfallet skjedde i en oppgang i en boligblokk på Rykkinn. Den 17 år gamle gutten ble stukket og kuttet med kniv rundt 30 ganger i hodet, magen og ryggen. Han svevde mellom liv og død i flere døgn etter overfallet.

(NTB)