14-åring pågrepet for terrorplanlegging

Tatt av britisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 14 år gammel gutt fra Blackburn i England er pågrepet, mistenkt for å ha lagt terrorplaner som skulle finne sted i Australia.

Det melder Greater Manchester Police, skriver BBC mandag formiddag.

Ifølge The Guardian skal noen av bevisene mot tenåringen være kommunikasjon mellom 14-åringen og en australiener. Pågripelsen skjedde omtrent samtidig som pågripelsen av fem tenåringer i Melbourne i Australia. Også de er siktet for terrorplanlegging.

Britisk politi mener de fem tenåringene planla en terrorhandling mot en hundreårsmarkering av Første verdenskrig i Australia.

Den britiske 14-åringen skal ha vært i søkelyset i en stund, ifølge BBC, som skriver at han først ble pågrepet 2. april for terrorplanlegging. 18. april ble siktelsen utvidet - og han er nå siktet for å ha planlagt og/eller ha hjulpet andre i planleggingen av en terrorhandling.

- Innholdet i kommunikasjonen er nå under full etterforskning, sier politisjef Tony Mole ved Manchester-politiet.

- Vi fortsetter å jobbe tett med politiet i Australia og i Lancastershire, og jeg vil forsikre publikum om at det ikke finnes noen umiddelbar trussel mot lokalsamfunnene i Lancashire, Nordvestlige England og Storbritannia, sier han.

Dagbladet kommer med mer.