Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åring prøvde å kjøre foreldrene i hjel

Fikk ikke overnatte hos kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei 14 år gammel jente fra Troms prøvde å drepe foreldrene sine ved å kjøre inn i bilen deres. Grunnen var at hun ikke fikk lov til å overnatte hos sin fire år eldre kjæreste, melder Radio Tromsø.

Drapsforsøket skjedde i påskeferien i fjor. Jenta hadde tilbrakt en dag sammen med kjæresten og hans familie på grensa mellom Norge og Finland, og foreldrene hennes skulle plukke henne opp i et veikryss etterpå.

Jenta og kjæresten kjørte foreldrene hennes i møte og planla, etter hennes initiativ, å frontkollidere med foreldrenes bil for å drepe dem.

Jenta grep rattet

Den 18-årige kjæresten ombestemte seg i siste liten, men jenta grep da selv rattet, slik at kjærestens Nissan Patrol dundret inn i foreldrenes parkerte Hyundai i 78 km/t.

Begge foreldrene fikk bruddskader i sammenstøtet.

Den nå snart 20 år gamle kjæresten ble i Nord-Troms tingrett dømt til ett års fengsel hvorav fire måneder betinget. I tillegg må han betale 80 000 kroner i oppreisning til jentas foreldre. Han ble også fradømt retten til å kjøre bil for alltid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!