14-åring rekruttert som selvmordsbomber

For at faren skulle bli stolt av ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den unge palestinske gutten fra Nablus på Vestbredden skal ha forklart til israelsk politi at det hele begynte med at han hadde kranglet med faren, og fått kjeft for å ha stjålet penger.

Etter på skal militante palestinere fra Al Aqsas martyrbrigade ha overtalt gutten til å bli selvmordsbomber, slik at faren kunne bli stolt av ham igjen, melder nyhetsbyrået AP og TV2 Nettavisen.

På det tidspunktet skal 14-åringen allerede ha avslått et tilbud fra en annen gruppe om å sprenge seg selv i lufta.

Den nyrekrutterte selvmordsbomberen ble tatt med til en leilighet hvor han ble fotografert med en selvmordsvest, et gevær og et eksemplar av koranen i hånden. De militante palestinerne sørget også for å utarbeide et testamente for gutten.

Det var ikke klart hvordan selvmordsangrepet ble avverget. Men mye tyder på at gutten skal ha ombestemt seg og selv bedt om å få gå hjem. Da ble han truet med at han ville bli anklaget for å samarbeide med israelerne. Gutten fikk likevel gå. Vel hjemme fortalte han faren om hva som hadde skjedd. Senere ble han arrestert av israelske soldater som hadde blitt tipset om at gutten ville gjennomføre en selvmordsaksjon.

Dersom 14-åringen hadde gjennomført selvmordsaksjonen ville han blitt en av de yngste selvmordsbomberne i løpet av den fem år lange konflikten.

I de siste årene så har militante palestinske grupperinger brukt tenåringer som selvmordsbombere fordi de vekker mindre mistanke og således har større sjanse for å slippe i gjennom de israelske kontrollpostene.

<B>REKRUTTERER UNGE:</B> Ifølge israelsk politi som arresterte gutten, skal han ha blitt rekruttert av al-Aqsas selvmordsbrigade.