Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åring sa han var Timmothy (6), som forsvant i 2011. Nå er DNA-testen klar

Sa han «nettopp hadde rømt fra to kidnappere», som hadde holdt ham fanget i sju år.

FORSVANT: Timmothy Pitzen forsvant i 2011 da mora begikk selvmord. Foto: Aurora Police Department
FORSVANT: Timmothy Pitzen forsvant i 2011 da mora begikk selvmord. Foto: Aurora Police Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag morgen så flere personer i et nabolag i Newport i Kentucky en ung gutt i gata. Han hadde blåmerker i ansiktet og så skremt ut, og naboer ringte politiet.

Overfor politiet hevdet den 14 år gamle gutten at han «nettopp hadde rømt fra to kidnappere», som hadde holdt ham fanget i sju år, ifølge en politirapport ABC News har fått tilgang til.

DNA-svar

Den unge gutten hevdet at navnet hans er Timmothy Pitzen og at han og hans kidnappere hadde bodd på et Red Roof Inn-motell, men han «ante ikke hvor».

Timmothy Pitzen har vært savnet siden 2011, etter at moren hans begikk selvmord.

Politiet kunne imidlertid ikke være sikre på guttens historie, uten å foreta en DNA-test - og FBI sier i dag at tenåringens historie ikke stemmer, skriver nyhetsbyrået AP:

- 14-åringen er ikke Timmothy Pitzen.

Ifølge CNN var heller ikke personen som hevdet han var Timmothy spesielt ung. Det viste seg nemlig at han var en 23 år gammel mann fra Ohio.

- Jeg fikk nettopp en melding fra et familiemedlem som fortalte meg at det ikke var Timmothy. Jeg ble lamslått, sier Michael Jacobs, Timmothys onkel.

23-åringen som hevdet han var Timmothy Pitzen er en mann med rulleblad. Han ble prøveløslatt for en måned siden, etter å ha sonet en dom for innbrudd og hærverk.

Mora begikk selvmord

I mai 2011 fikk Timmothy, som er fra Aurora, en forstad til Chicago, tre dager fri fra skolen, og reiste på en liten ferie sammen med mora, Amy Fry-Pitzen. De to skulle blant annet besøke Brookfield Zoo, skriver Chicago Tribune.

Men Timmothys mor led av depresjoner og tok livet sitt inne på et motellrom i Rockfort i Illinois, under det som etter planen skulle være en tre dager lang ferie.

Mora skal ha etterlatt seg et brev der det sto at Timmothy var trygg og at han var sammen med folk som tok vare på ham.

Politiet som etterforsket saken sa også at mora hadde gjort ting som kunne antyde at hun hadde overlatt sønnen til en venn, men Timmothy ble aldri funnet.

Seksåringens forsvinning fikk nasjonal oppmerksomhet. Noen dager etter forsvinningen sto Timmothys far, Jim Pitzen, fram på TV og fortalte at han var overbevist om at sønnen fremdeles var i live.

- Han er der ute et eller annet sted og jeg vet han har det bra. Jeg vil bare at han skal komme hjem til familien sin, sa faren.

Tusenvis av tips

Politiet i Aurora, som altså er Timmothys hjemsted, sendte i går to etterforskere til Cincinnati-området.

- Vi har fått tusenvis av tips om at han har dukket opp i forskjellige områder. Vi aner ikke hva som møter oss når vi kommer dit. Det kan være det er Pitzen. Det kan være en bløff, sa politisjef i Aurora, Bill Rowley, til nyhetsbyrået AP.

Det viste seg altså å være en bløff, men politiet har på ingen måte gitt opp.

- For å være helt tydelig: Politiet har ikke, og vil ikke, glemme Timmothy og vi håper vi kan gjenforene ham med familien en dag. Beklageligvis blir det ikke i dag, sier FBI-talsmann Timothy Beam, ifølge Buzzfeed News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!