Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åring skjøt to medelever

14-åringen kledde på seg en blå frakk, tok med seg en avsagd 22-kalibret hagle og skjøt medelever på skolen. Tragedien er grusomt lik drapene på en skole i Littleton for åtte dager siden, da 12 studenter og en lærer mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt norsk tid gikk en 14 år gammel gutt berserk med hagle på W.R. Meyers videregående skole i Taber, Alberta i Canada. To 17-årige medelever ble skutt, den ene døde av skadene.

Den mistenkte er arrestert og sitter i avhør.

Bruce Bell, gift med en lærer på skolen, sier at kona ringte ham rett etter den grusomme episoden. Hun fortalte at elevene var i klasserommene og fikk undervisning.

- Gjerningsmannen kom for seint til timen. Han gikk inn i klassen og rettet rifla mot lærerens hode. Så snudde eleven og gikk ut døra. Der møtte han to andre elever som kom for seint. Han skjøt dem og gikk videre.

Sluttet på skolen

Medelever sier til AP og CNN at gjerningsmannen var en upopulær elev som hadde sluttet på skolen for å få undervisning hjemme.

- Han hadde ikke mange venner, sier Matt Anderson, en av de 400 elevene ved skolen.

- Først trodde vi det var en spøk. Vi trodde ikke det kunne skje i en så liten by, sier Raeanne Kunz, som er elev ved skolen.

- Da vi fant ut at det virkelig hadde skjedd, ble alle hysteriske. Mange av elevene var livredde og gråt. Jeg var skikkelig redd, sier Kunz.

Lite populær

En medelev, Regan Valgardson, sier at hun så et av skuddofrene ligge og blø på golvet, mens gjerningsmannen sto over.

- Da jeg gikk ut av klasserommet, møtte jeg ham. Jeg spurte hva han drev med. Han ba meg stikke..

Valgardson sier hun gikk i klasse med gjerningsmannen i fjor.

- Han var ikke særlig populær. De fleste barna var slemme mot ham. Jeg syntes alltid synd på ham.

Meningsløst

- Jeg kan ikke gi mer informasjon om saken. Vi etterforsker fremdeles, sier James Johnston hos Lethbridepolitiet til CNN.

Statsminister Jean Chretin sier han ble sjokkert ig svært trist da han hørte om skytingen.

- Tapet av et ungt liv er alltid vanskelig å akseptere. Men meningsløsheten ved en slik type vold, er enda vanskeligere å forstå.

Tilstanden den overlevende 17-åringen er ikke kjent. Eleven ligger på Lethbridge regionale sykehus.