TikTok-drap:

14-åring skutt og drept i TikTok-video

Aaliyah Salazar ble skutt i hodet mens hun danset foran kameraet.

DREPT: Aaliyah Salazar fra Monte Vista i Colorado ble bare 14 år gammel. Foto: Handout
DREPT: Aaliyah Salazar fra Monte Vista i Colorado ble bare 14 år gammel. Foto: Handout Vis mer
Publisert

Søndag 7. august ble Aaliyah Salzar (14) skutt og drept mens hun filmet en dans til TikTok.

Politiet ble varslet om en skyteepisode i Monte Vista i delstaten Colorado rundt klokka 15.30. Da de ankom stedet, fant de 14-åringen med skuddsår, skriver politiet i en pressemelding.

Helsepersonell erklærte jenta død på stedet.

Filmet drapet

Ifølge rettsdokumenter, gjengitt av TV-stasjonen 19 News, skal politiet ha sett TikTok-snutten som ble filmet da Salazar ble skutt.

Videoen viser 14-åringen danse foran kameraet, med to andre jenter i bakgrunnen som «fiklet med noe».

Den ene tenåringen skal ha sagt til politiet at den andre jenta pekte på Salazar med pistolen, før hun avfyrte skuddet. Hun skal også ha uttalt at det kan ha vært en ulykke.

KIDNAPPING: Seks år gamle Ken’Adi Nash blir forsøkt tatt av en forbigående mann foran sitt eget hjem 23. august. Video: FOX29. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Den 11. august, etter det politiet omtaler som en omfattende etterforskning med avhør og framlegging av bevis, ble det utstedt tre arrestordre.

- To unge kvinner ble arrestert for uaktsomt drap og besittelse av våpen av mindreårige, skriver politiet i pressemeldingen, og opplyser om at begge sitter varetektsfengslet i ungdomsanstalten Pueblo Youth Detention Center.

- Elsket mennesker og familien

En 21 år gammel mann, som sto oppført som eier av pistolen, ble også arrestert for å ikke ha oppbevart våpenet på et trygt sted, og for å ha gitt mindreårige tilgang på våpen.

Han sitter foreløpig i varetekt i Rio Grande-fengselet.

Den avdøde jentas bestefar, Gary Salazar, sier til 19 News at verdenen hans stoppet opp da han fikk dødsbeskjeden.

- Hun kunne gå inn i en butikk og komme ut med 20 nye venner. Hun var akkurat den typen person. Hun elsket mennesker og familien sier, sier bestefaren om barnebarnet.

14-åringen elsket å danse og lage TikTok-videoer.

- Hvis du tar et liv, bør du måtte betale dyrt - og ikke bare få et slag over hånda og beskjed om å ikke gjøre det igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer