Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åring tatt for væpnet ran for åttende gang

To 16 år gamle jenter var medhjelpere i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 14 år gammel gutt som bor på en barnevernsinstitusjon i Bergen ble i går kveld pågrepet på en bussterminal sammen med to jenter på 16 år, skriver Bergens Tidende.

Noen timer tidligere skal de tre ha ranet en kiosk i Rosenkrantzgaten midt i Bergen sentrum, der gjerningspersonene brukte en såkalt softgun til å true til seg flere tusen kroner.

14-åringen skal ha rettet lekevåpenet, til forveksling lik en ekte pistol, mot de ansatte mens jentene hentet pengen. Tenåringene ble pågrepet av sivilt politi da de kom ut av en buss senere på kvelden.

- De to 16 år gamle jentene vil sitte i arresten utover natten, mens 14-åringen er vi litt usikker på hva vi skal gjøre med, sa operasjonslederen Asbjørn Andersen til Bergens Tidende i går kveld. 

Den unge gutten har allerede et stygt rulleblad. 8. februar i år ble han pågrepet, mistenkt for hele sju knivran. I mars banket han opp en middelaldrende mann sammen med en jevnaldret kamerat

Gutten har rømt fra barneverninstitusjoner i forkant av de mange forbrytelsene.

- 14-åringen er en av dem som vi er veldig bekymret for hvordan det skal gå med, sier politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård, leder for ungdomsseksjonen ved Sentrum politistasjon til BT.

image: 14-åring tatt for væpnet ran for åttende gang