14-åring tilbake i de drepte foreldrenes hus

Politiet usikre på om kjæresten (18) kidnappet henne etter dobbeltdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld kom 14 år gamle Kara Beth Borden hjem til slekta og det som er igjen av familien hennes etter at kjæresten hennes, David G. Ludwig (18), skjøt og drepte foreldrene hennes sist søndag.

- Hun er helt knust, og det er viktig at vi lar henne komme tilbake til familien hun hører hjemme i, sier Richard Garipoli ved Pennsylvaniapolitiet til CNN.

Kidnappet?

Borden ble fløyet hjem fra Indiana, hvor Ludwig ble fengslet i dag. Ludwig tok med seg Kara da han flyktet fra drapsstedet søndag, og ble arrestert i Indiana mandag. Så langt har politiet tatt det for gitt at Kara ble kidnappet av kjæresten sin etter drapene, men i dag bekrefter politiet at de holder muligheten åpen for at 14-åringen stakk av med Ludwig frivillig.

- Vi etterforsker denne saken fortsatt, og vi prøver å fastslå hva som faktisk skjedde i hjemmet, sier Garipoli.

- Jenta er et offer i denne saken inntil jeg hører at det ikke er sånn, fortsetter han.

Kom ikke hjem

Dramaet startet søndag morgen etter at Kara Beth Borden ikke hadde vært hjemme hele natta. Storesøster Kaitlin (15) har forklart politiet at faren Michael har kalt 18-åringen tilbake til huset for en forklaring på hvorfor deres 14 år gamle datter var holdt ute hele natta.

HER ENDTE JAKTEN: Etter en vill biljakt i Indiana ble Ludwig og Borden tatt av politiet da de krasjet i et tre. Ifølge politimannen som pågrep Ludwig, var Borden hysterisk da hun kom seg ut av bilen de satt i. Foto: Scanpix
HER ENDTE JAKTEN: Etter en vill biljakt i Indiana ble Ludwig og Borden tatt av politiet da de krasjet i et tre. Ifølge politimannen som pågrep Ludwig, var Borden hysterisk da hun kom seg ut av bilen de satt i. Foto: Scanpix Vis mer

Kaitlin ble vitne til at faren ble skutt og drept med ett skudd i hodet. Hun gjemte seg så på badet hvor hun hørte skuddet som drepte moren.

Hevder de var sekteriske

Venner av paret har tipset politiet om de to ungdommenes egne hjemmesider på nettet. Ifølge en venn av Ludwig var det allment kjent at de hadde et intimt forhold. i så fall, sier politiet, vil Ludwig også bli tiltalt for utuktig omgang med mindreårige.

Men på nettsidene sine skriver de to om det de er opptatt av. Kara skriver at hun er mest interessert i bibelgrupper, fotball, og å sitte barnevakt, mens Ludwig siterer flere tekster fra kristne rockeband.

Informasjonen om at de to har hatt et seksuelt forhold, og eventuelt skal ha vært sammen om drapene har slått ned som en bombe i nærmiljøet.

- Jeg tror hun elsket foreldrene sine. Jeg kan ikke skjønne at hun på noen måte kunne finne på noe sånt mot foreldrene sine, sier den lokale presten Kevin Eshleman.

UTEN KAUSJON: I dag ble David G. Ludwig fengslet, uten mulighet til å slippe ut mot kausjon, mistenkt for dobbeltdrapet på kjæresten Kara Bordens foreldre.
BLE HUN KIDNAPPET? Kara Beth Borden forsvant fra hjemmet etter at kjæresten hennes skal ha skutt og drept foreldrene. Nå etterforsker politiet hva som egentlig skjedde da hun forsvant.