14-åring tok med skyte-våpen på ungdomsskolen

- Skulle skremme mobbere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To skytevåpen og skarp ammunisjon ble onsdag funnet på Søndre Modum ungdomsskole i Buskerud. Våpenet skulle brukes mot mobbere, ifølge en av guttene som knyttes til våpenfunnet.

Tirsdag fikk politiet inn melding om at det kunne befinne seg våpen blant elevene på Søndre Modum ungdomsskole i Åmot. Politiet fikk rettens kjennelse til å gjennomsøke skolen og startet søket tirsdag, skriver Drammens Tidende.

Ved 11-tiden onsdag fant politiet det første skytevåpenet. Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags våpen det er snakk om, men etter det Drammens Tidende erfarer, skal det være snakk om et håndvåpen, altså en pistol eller revolver.

- Utover at det er skytevåpen, ønsker jeg ikke å kommentere hva slags våpen det er. Men det er ikke softguns, sier lensmann Jarle Hopperstad i Modum til Drammens Tidende.

Politiet koblet våpenfunnet til to gutter, en 13- og en 14-åring. Begge ble innkalt til avhør sammen med sine foreldre, og etter avhørene fikk politiet mistanke om at det kunne være snakk om ytterligere et skytevåpen i skolens lokaler. Ved 15-tiden fant politiet ytterligere et skytevåpen på skolen. Det ble også funnet skarp ammunisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer