14-åring voldtatt av «arbeidsgiver»

Bare to dager etter den grove voldtekten på Majorstua, rystes Oslo av en ny grov voldtekt. En 14 år gammel gutt ble i går ettermiddag lurt inn i en kjellerbod på Grünerløkka og voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

14-åringen ble kjørt rett til voldtektsmottaket ved Oslo legevakt. Han ble avhørt seinere på kvelden og beskrev da gjerningsmannen for politietterforskerne.

Etter forholdene skal det stå bra til med gutten fysisk. Etter politiavhøret dro gutten hjem til familien sin.

14-åringen hadde fått fri fra skolen for å dra på biblioteket. Gjerningsmannen traff gutten på Deichmanske biblioteks filial på Grünerløkka. Mannen fristet 14-åringen med en jobb som reklamebud, og sammen gikk de rett over gata der de skulle skrive arbeidskontrakt.

Mannen låste seg inn i en om lag seks kvadratmeter stor kjellerbod, der han voldtok den livredde gutten. At gjerningsmannen låste seg inn tyder på at han enten bor i huset eller jobber i et firma som har nøkler til boden.

Det er også et av politiets sterkeste kort i saken. Kun et meget begrenset antall mennesker har nøkler til boden. Det er i høyden snakk om 50 beboere og noen få selskaper som vasker og utfører vaktmestertjenester.

- Vi har ikke oversikt over alle som har nøkler ennå, men håper å sirkle dem inn snart, sier vaktleder Inge Hognes ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer