14-åring voldtatt i bomberom i Oslo

I et bomberom på Bogerud skal den 14 år gamle jenta ha fått revet av klærne og blitt voldtatt av en 19 år gammel tyrker, mens en 16-åring opprinnelig fra Makedonia holdt henne. De to ble varetektsfengslet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den yngste av de to voldtektssiktede er en nær venn av 16-åringen som onsdag ble varetektsfengslet, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Denne 16-åringen har tilstått at han sparket og slo Rosenborg-supporteren Rune Berg (36), som seinere døde av skadene han pådro seg utenfor diskoteket Desibel i Oslo. På to dager er altså to kamerater på 16 år, begge med opprinnelse i Makedonia, blitt varetektsfengslet i to alvorlige voldssaker i Oslo.

Rev av klærne

Voldtekten skal ha skjedd rundt midnatt natt til lørdag. Den 14 år gamle jenta, de to som nå er siktet for voldtekt og flere andre ungdommer var samlet i en leilighet i ei boligblokk på Bogerud. Voldtekten skal ha skjedd i et bomberom i kjelleren på denne blokka.

14-åringen hevder at de to som nå er siktet i saken rev av henne klærne og la henne med makt på en madrass på gulvet i bomberommet. Mens 16-åringen holdt henne fast, skal 19-åringen ha gjennomført en fullbyrdet voldtekt, hevder hun.

I forklaringen sin til politiet sier den unge jenta at hun skrek og satte seg til motverge, men at ingen hørte henne siden det skjedde i bomberommet i kjelleren på blokka.

Etterpå fortalte hun til to av vennene sine at hun var blitt voldtatt. Deretter reiste hun på legevakten, som varslet politiet. Samme natt som voldtekten skjedde, innleverte jenta anmeldelse mot de to ungdommene.

Fengslet

Onsdag ettermiddag ble de to ungdommene med tyrkisk og makedonisk opprinnelse pågrepet av politiet i Oslo.

Begge to har nektet for at de har voldtatt jenta.
16-åringen har forklart til politiet at 19-åringen hadde flørtet med jenta, og at de alle sammen hadde havnet i bomberommet. Der hadde 19-åringen bedt 16-åringen om å gå, slik at de to fikk være i fred. Noe voldtekt hadde han ikke kjennskap til, heter det i hans forklaring til politiet.

19-åringen påstår at han aldri har vært i nærheten av bomberommet i kjelleren. Han nektet for at han har forgrepet seg på jenta.

- Burde løslates

Oslo forhørsrett mente det var skjellig grunn til mistanke mot begge to. 19-åringen ble fengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll, 16-åringen ble fengslet for to uker.

- Min klient nekter straffskyld. Jeg er uenig med retten i at det foreligger fare for bevisforspillelse. Min klient burde vært løslatt, mener advokat Thor Bache-Wiig, som forsvarer 16-åringen.