Både i Skandinavia og i Tyskland har folk i klovnemasker blitt et problem for politiet.  Foto: Julian Stratenschulte / DPA / NTB Scanpix
Både i Skandinavia og i Tyskland har folk i klovnemasker blitt et problem for politiet.  Foto: Julian Stratenschulte / DPA / NTB ScanpixVis mer

14-åringen ble så skremt at han knivstakk klovnen. Bak maska var et kjent fjes

Den hittil siste av en serie negative hendelser der klovner er involvert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det endte dårlig da en 16-åring prøvde å skremme en gruppe ungdommer med en klovnemaske, bevæpnet med hammer.

The Guardian / AP melder at politiet i Berlin ble kontaktet etter en 14-åring ble redd av gutten i klovnemaske, og knivstakk vedkommende.

Da 16-åringen tok av seg maska, viste det seg at det var en nabo av 14-åringen.

14-åringen ga førstehjelp til ambulansen kom og tok med 16-åringen til sykehus. Selv ble 14-åringen tatt hånd om av foreldrene.

16-åringen ble nødoperert, men er ikke livstruende skadd, ifølge Der Tagesspiel.

Klovnehysteriet begynte i august i USA og spredte seg etter hvert til Europa. Etter de første rapportene om folk med klovnemasker som snek seg rundt i skogen ved Greenville i delstaten South-Carolina, har skumle klovner blitt observert i 38 av USAs stater.

Også i Norge har det vært flere hendelser. Etter flere klovneangrep gikk politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt tidligere i måneden ut og advarte mot at «klovnene» kan bli straffeforfulgt.

Det har også politiet i Berlin gjort i skrivende stund.