14-åringen Villemo får massiv støtte etter mobbeinnlegg

Tok et oppgjør med mobbekulturen på Facebook.

LEI MOBBING: 14 år gamle Villemo Hatland var lei all mobbingen, og skrev i helga et innlegg på Facebook. Nå har hun fått massiv støtte hos folk i alle aldre. Foto: Privat
LEI MOBBING: 14 år gamle Villemo Hatland var lei all mobbingen, og skrev i helga et innlegg på Facebook. Nå har hun fått massiv støtte hos folk i alle aldre. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I flere år har 14 år gamle Villemo Hatland blitt utsatt for mobbing på skolen. I helga valgte 14-åringen å skrive et innlegg på sin Facebook-side der hun tok et oppgjør med mobbekulturen og delte sine tanker om hvordan det er å være usynlig.

Innlegget har i skrivende stund blitt delt mer enn 1000 ganger og flere voksne og unge viser sin støtte gjennom å kommentere innlegget.

Les innlegget på vår debattside

Villemo sier til Dagbladet at hun er overrasket over den store responsen hun har fått.

- Det er helt utrolig. Jeg trodde ikke det skulle komme så mye. Det er kjempebra, sier hun.

Elisabeth Hatland er moren til Villemo. Hun forteller at hun og resten av familien er glade for at innlegget har skapt så mye oppmerksomhet. Hun sier det er fantastisk å se at dattera har mottatt så mye støtte og positivt tilbakemeldinger.

- Å se at dette innlegget gjorde Villemo så mye godt, er helt fantastisk. Hun er helt lamslått og gjør sitt beste for å svare alle som kommenterer, sier Elisabeth til Dagbladet.

Det kom naturlig Villemo sier hun skrev innlegget fordi hun var lei og ikke orket mer mobbing. Selve innlegget tok ett par timer å skrive, men Villemo sier at mye av innholdet kom av seg selv. Før hun la det ut var hun nervøs for hva slags tilbakemeldinger hun kom til å få.

- Det var skummelt for jeg visste ikke hvordan det kom til å gå. Men mange har sendt meg hyggelige meldinger og fortalt hvordan de har det. Mange har sagt at de kjenner seg igjen, og det er godt å høre jeg ikke er alene, sier Villemo til Dagbladet.

Har du hørt noe fra noen av mobberne?

- En av mobberne sa unnskyld, unnskyld og at han var veldig lei seg. Det syns jeg var veldig snilt, sier Villemo.

Var litt bekymret Moren Elisabeth forteller at de snakket godt sammen før hun publiserte innlegget på Facebook.

- Vi hadde noen bekymringer, som at folk ville tro at dette innlegget ble lagt ut kun for å få oppmerksomhet. Å være synlig der ute var skummelt for henne, men da meldingene og støtten begynte å hagle inn ble hun utrolig glad.

Hun er utrolig stolt over datteren sin.

- Jeg er kjempestolt av at hun turte og ville gjøre det. Jeg kan ikke huske sist hun var så glad. Hun ble sjokkert over hvor mange som ville være venn med henne og som skrøt av hvor godt hun skrev. når du skriver fra hjertet, så treffer det folk i hjertet, sier Elisabeth.

Skal bytte skole På mandag skal Villemo bytte skole. Familien føler ikke at skolen hun går på nå har gjort nok for å forbedre mobbesituasjonen. De kommer likevel til å fortsette å finne en løsning på den formelle måten.

- Vi har nå forsøkt i lang tid å løse problemet på den formelle måten. Det kommer vi til å fortsette med også, men vi har blitt enige med Villemo at hun skal få bytte skole.

Villemo gleder seg til å bytte skole, og håper at hverdagen blir bedre i nye omgivelser.

- Det blir godt å komme til et nytt sted. Jeg har allerede fått noen meldinger fra elever fra den skolen jeg skal starte på, så jeg tror det blir bedre, sier Villemo.

Ta opp nettvett Elisabeth mener det er synd at skolen Villemo nå bytter fra, ikke klarte å gjøre hverdagen enklere ved for eksempel å ta opp temaer som nettvett og mobbing i klasserommene.

- At skolen tok opp nettvett og oppførsel i klasserommene. At alle elevene ble tatt med på møter der de skrev under på en mobbekontrakt. Vi skulle også ønske at de navngitte vi har nevnt, ble kalt inn til møter med foreldrene sine der vi kunne snakket sammen. Dessverre sier skolen at sosiale medier ikke angår dem, sier Elisabeth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer