FORSVANT: Den 25. juli i fjor la de to 14-åringene Austin Stephanos og Perry Cohen ut fra Jupiter Inlet i Florida for å fiske. De ble aldri sett igjen. Foto: AFP PHOTO / HANDOUT / US COAST GUARD / NTB Scanpix
FORSVANT: Den 25. juli i fjor la de to 14-åringene Austin Stephanos og Perry Cohen ut fra Jupiter Inlet i Florida for å fiske. De ble aldri sett igjen. Foto: AFP PHOTO / HANDOUT / US COAST GUARD / NTB ScanpixVis mer

14-åringene har vært forsvunnet på havet i ni måneder. Nye bilder ryster familiene

Båten ble funnet av det norske skipet «Edda Fjord». Forsvinningene fortsatt et mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25. juli i fjor la de to 14-åringene Austin Stephanos og Perry Cohen ut fra Jupiter Inlet i Florida for å fiske. Siden har ingen sett dem.

Søket etter de to guttene foregikk i lengre tid, og fikk bred dekning i en rekke internasjonale medier, men letingen ble til slutt avsluttet uten resultater og uten at familiene fikk svar på hva som skjedde.

Men i forrige uke fikk familiene et etterlengtet håp. Om lag ni måneder etter forsvinningen ble båten funnet av det norske laste- og supplyskipet Edda Fjord omlag 16 mil utenfor kysten av Bermuda.

Teorien har vært at båten deres kantret under en storm, men nye bilder av båten har satt i gang spekulasjonene om at det kan være noe kriminelt bak forsvinningen, melder blant annet nettavisa Inquistr.

Knappene var slått av Det er spesielt bildet av tenningsknapp og bryteren på båtens batteri som vekker oppsikt. På bildet, som den norske besetningen på Edda fjord har tatt, kan man se at begge er av.

Både tenningsknappen og batteribryteren skal være svært vanskelig å nå når båten er på vannet, og enda vanskeligere hvis båten er midt i en storm.

Perry Cohen-familiens bistandsadvokat, Guy Rubin, har uttalt at bildet reiser alvorlige spørsmål, og at familien er overbevist om at én av guttene eller en tredjepart har slått av knappene med vilje.

- Hvis stormen fikk båten til å kantre, så ville ikke de vært i den stillingen. Vi ønsker at rekonstruksjonseksperter ser på båten og forteller oss om hva som har skjedd, sier Rubin til kanalen WPBF og la til at de er sikre på at båten ble slått av manuelt.

Saksøker Stephanos familie Perry Cohens mor, Pamela Cohen, har også saksøkt Austin Staphanos familie, fordi Austins far har forsøkt å forhindre at myndighetene får mulighet til å undersøke sønnens iPhone, som den norske besetningen fant om bord.


Mobilen kan inneholde viktige spor om hva som skjedde den skjebnesvangre dagen, og moren ønsker derfor at den blir undersøkt av eksperter.

- Min klient vil fortsette å lide så lenge iPhonen ikke blir undersøkt som et ledd i en mulig drapssak, sier Rubin.

Båten de to tenåringene la ut i, har også tidligere blitt funnet - den gang bare noen dager etter at de to forsvant. Kystvakten festet da ei bøye til fartøyet slik at de kunne komme tilbake til den.

Deretter begynte kystvakten et søk i området etter guttene, men fant ikke noe annet enn en redningsvest. Da de kom tilbake til bøyen 12 timer seinere, hadde den drevet vekk fra vraket.

Siden den gang har den lille båten vært som ei nål i den berømmelige høystakken - inntil i forrige uke.